Política

L’advocacia catalana titlla “d’impropi” que el Suprem mostri malestar amb l’estratègia de la defensa de Cuixart

Ignasi Puig creu que el tribunal afegeix una “pressió” que “coarta i restringeix el legítim dret de defensa”

El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig, ha qualificat de “desafortunat, inadequat i impropi” que el Tribunal Suprem hagi mostrat un “profund malestar” amb l’estratègia de defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En declaracions a l’ACN, Puig ha assegurat que no tindria “res a dir” si ho hagués fet un cop acabat el judici, però que fent-ho mentre encara està en marxa comporta una “pressió afegida” que “coarta, limita i restringeix el legítim dret de defensa que tenen els advocats en l’exercici de la seva professió”. Puig ha donat el suport i l’empara del Consell de l’Advocacia Catalana als advocats de Cuixart, Marina Roig, Benet Salellas i Àlex Solà, que estan exercint el “dret de defensa” al Suprem.

El president del Consell de l’Advocacia Catalana considera que el Suprem “té mitjans propis per procurar que el judici transcorri amb la normalitat i respecte que es deu”, però que “no pot fer aquest tipus de declaracions” si vol mantenir “la seva independència, imparcialitat o imatge davant de l’opinió pública”.

Fonts del tribunal que jutjat l’1-O van mostrar aquest dimarts un “profund malestar” dels magistrats per l’estratègia de defensa de Cuixart, especialment pel comportament d’advocats que havien estat cridats com a testimonis, per l’actitud que van mostrar tot i ser coneixdors de com funciona un judici. De fet, les mateixes fonts van qualificar aquest comportament “d’intolerable” i de “provocació”. “El seu comportament frega els límits del codi deontològic de l’advocacia”, van afegir. Un valoració que, segons sostenen, és unànime entre els set magistrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia