Política

JxCat distribuirà en parades pel país les paperetes de vot

Les imprimeix amb donatius un cop la JEC va impedir la tramesa electoral

Puigdemont demana el vot des de Berlín

La candidatura de Junts per Catalunya-Lliures per Europa farà un desplegament aquest cap de setmana arreu del país per fer arribar a través de paradetes als municipis les paperetes de vot de la llista del president Carles Puigdemont que no va poder trametre per correu electoral quan la Junta Electoral Central (JEC) va intentar vetar la candidatura de Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El número 7 de la llista, Aleix Sarri, i la diputada Aurora Madaula van explicar que gràcies als centenars de donacions rebudes per valor de 100.000 euros han pogut imprimir les butlletes per fer la batejada com a “operació paperetes”. Als municipis on no puguin tenir una parada aquest cap de setmana, les distribuiran en dues furgonetes que recorreran poblacions de Girona, Tarragona i Lleida. “Ni la JEC ni l’Estat espanyol privaran de poder votar la llista del president”, va dir Madaula, abans d’anunciar que la setmana que ve posaran en marxa una nova fase centrada a Barcelona amb voluntaris que s’apuntin a través del lloc web per fer una bustiada de paperetes als domicilis.

Acte a Berlín

Puigdemont, Comín i Ponsatí van participar a la tarda en un acte electoral amb diputats de Die Linke a Belín en què el president va assegurar que les urnes són l’únic obstacle per evitar que continuïn internacionalitzant la causa catalana i el dret a l’autodeterminació entrant al Parlament Europeu, després de “guanyar totes les batalles” amb l’Estat espanyol, que ho continua volent impedir. Per això va demanar “un vot de llibertat per cada minut” des que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van entrar a la presó per arribar als 850.000 vots, el repte a complir per entrar els tres a l’eurocambra. Així, hi va afegir, treballaran per aconseguir treure el Tribunal Suprem del procés i iniciar “un diàleg sota la vigilància europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia