Política

Junqueras retreu als de la “cortesia parlamentària” que posin “pals a les rodes” als independentistes

El candidat republicà a les europees anima a guanyar “als que no tenen escrúpols a l’hora de repartir cops de porra”

El senador electe Romeva assegura que estan disposats a treballar des de la presó, tot i que el seu desig es fer-ho des de les institucions

El president d’ERC i cap de llista a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha volgut deixar clar que la tasca que hauran d’afrontar després dels comicis del 26-M serà “molt difícil” perquè, segons ell, hi ha gent que els posa” tots les traves que poden.

En intervenció a través d’un vídeo en un míting electoral a Lleida, el candidat d’Esquerra a les europees ha instat a guanyar als que ara els demanen “cortesia parlamentària” però posen “tots els pals a les rodes del món” als independentistes. Ha afegit que parlar “dels pals és literal, perquè hem constatat que no tenen escrúpols a l’hora de repartir cops de porra”.

Per la seva banda, l’exconseller d’Exteriors i senador electe, Raül Romeva, ha dit que estan disposats a treballar des de la presó però que el seu “desig” es poder-ho fer des de les institucions.

“Decència política”

De la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha avantposat la “decència política” davant la “cortesia parlamentària” a la qual els han instat des del PSC durant tota aquesta setmana.

Durant la seva intervenció al míting d’ERC a Lleida, el dirigent republicà ha dit que “ningú” els pot demanar que traeixin els seus “ideals”. Segons ell, és aquesta “decència” la que ha fet que no fallin “mai el que representa ERC, ni al poble de Catalunya”.

És per això que ha volgut deixar clar als socialistes que “si es pensen que amb gestos simbòlics n’hi ha prou, estan molt equivocats”. Torrent ha recordat que ells són “els del diàleg, els de la solució democràtica”, la qual només arribarà, ha dit, “mirant-nos de tu a tu”. “L’única manera de dialogar es mirant-nos de tu a tu”, ha dit.

El republicà ha avisat que tot plegat s’ha de dur a terme “sense imposicions, ni xantatges i sense menystenir la sobirania del Parlament de Catalunya”.

Torrent ha explicat que el projecte de futur del país “sintetitza” les esperances “dels avis, dels pares i els fills”, i es concreta en les “oportunitats”, com la de votar el proper 26 de maig. “Apostem per l’impuls republicà que faci tornar a l’Oriol Junqueras a Lleida i que pugui saludar l’alcalde Miquel Pueyo”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia