Política

Rufián assegura que una Catalunya independent donaria 12 punts a Espanya al festival d’Eurovisió

“Catalunya hauria donat 12 punts a Miki. Quedeu-vos amb això”, assegura el portaveu d’ERC al Congrés després del mal resultat del representant espanyol al concurs

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat en un missatge a les xarxes socials que una república catalana independent hauria donat 12 punts a Espanya al Festival d’Eurovisió, celebrat aquest dissabte a la nit a Tel Aviv, a Israel.

“Catalunya hauria donat 12 punts a Miki. Quedeu-vos amb això”, ha escrit aquesta matinada en un missatge a les xarxes socials després que el representant de la televisió espanyola, el català Miki, quedés en el lloc 22 de 26.

La delegació espanyola no va escoltar en cap moment el desitjat twelve points dels jurats. De fet, només va rebre el suport de Bielorússia, que li va donar 6 punts, i Rússia, 1. Sumats als 53 punts del vot popular, l’actuació de Miki va acabar en cinquena posició comptant des de la cua, només per davant d’Israel, Alemanya, Bielorússia i el Regne Unit.

El gran triomfador de la nit va ser el cantant holandès Duncan Laurence, que va recollir 492 punts amb “Arcade”, 231 del jurat i 261 populars.

Bandera palestina a Tel Aviv

No obstant, una de les principals protagonistes de la nit va ser la nord-americana Madonna, que va actuar fora de concurs. La cantant va sorprendre amb l’aparició d’una bandera palestina a la seva actuació. Dues del seus coristes van sortir agafats amb una bandera palestina i una altra israeliana a l’esquena. “El poder de la música és unir a la gent”, va dir abans de la seva actuació a Tel Aviv.

El gest va passar bastant desapercebut fins que mitjans locals han reproduït la imatge. La ministra de Cultura en funcions, Miri Regueev, ha reaccionat lamentant que s’hagi involucrat la política en aquest esdeveniment musical. “Penso que ha estat un error i inapropiat, i amb tot el respecte a Madonna, coses així no haurien de passar”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia