Política

LLUÍS PUIG

ALCALDABLE ELECTE D’ERC A L’AJUNTAMENT DE PALAMÓS

“Buscarem el màxim de consens”

“Tenir aquesta majoria absoluta el que no farà és que no parlem amb la resta de grups polítics, tot el contrari”

Lluís Puig, alcaldable electe per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Palamós, revalida el projecte republicà al municipi, però aquesta vegada amb una majoria absoluta espectacular. Afronta un segon mandat en el qual no només no ha de pactar amb cap formació política, sinó que haurà de demostrar com pensa gestionar aquesta majoria de deu regidors. Puig explica que la voluntat és sempre la de buscar el màxim de suports i consensos.

Com valora el resultat?
Seria una barreja d’alegria i de responsabilitat compartida a parts iguals. Molt satisfet per la confiança que ja ens van donar els palamosins i palamosines ara fa quatre anys i perquè ara ens hagin confiat el lideratge per a aquests propers quatre anys.
Aquesta majoria absoluta amb deu regidors l’imposa?
Una majoria absoluta imposaria si la gent d’ERC tinguéssim un tarannà diferent del que tenim. Nosaltres sempre hem dit, i des del primer moment, que el fet d’assolir una majoria absoluta no ens farà canviar la nostra manera de governar. El fet de tenir majoria absoluta no farà que no parlem amb la resta de grups polítics per intentar aconseguir el màxim de consensos possibles, tal com hem fet durant l’anterior mandat, on no en teníem. Per tant, la nostra idea és que qualsevol tema que es porti a ple tingui el màxim de consensos possibles i suports. Perquè tingui el màxim de suport prèviament hi haurà d’haver un diàleg amb la resta de grups. La majoria absoluta en absolut ha de variar la nostra manera de governar.
Quin ha estat el principal repte d’ERC aquests darrers quatre anys?
El de construir un municipi republicà, de les persones, més obert, proper i amable. Jo crec que això ha estat el que hem mirat d’explicar aquests darrers quatre anys i per això la gent ens ha fet costat amb aquest resultat. Nosaltres quan parlàvem d’un municipi de les persones volíem dir que el volíem construir amb elles. No imposant les nostres idees, sense imposar res. El resultat és fruit, penso, del fet que també la gent ha vist que érem una proposta honesta, sincera i que anava a treballar per Palamós i Sant Joan.
Quins són els reptes d’ERC?
Doncs que la persona sigui el centre de la nostra acció de govern, ja sigui si parlem d’ensenyament, joventut, cultura o urbanisme. Quan parlem d’ensenyament, parlem d’aquest institut escola, però també parlem d’aquests programes d’inserció laboral, per formar-se i poder accedir a un lloc de treball. Quan parlem de l’acció esportiva, estem parlant d’un segon pavelló per posar a disposició de les entitats, però també d’un programa esportiu per a adolescents que no volen fer esport des d’una modalitat competitiva. Si parlem, per exemple, de l’urbanisme, estem parlant de la reforma del passeig marítim, però també seguim parlant de l’arranjament de voreres i places del nostre municipi. I tot això, aquest Palamós de les persones, ho volem fer amb un equip que combina l’experiència amb les ganes i la preparació per assolir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia