Política

Juli Fernández

ALCALDABLE DEL PSC A PALAFRUGELL, EL MÉS VOTAT

“JxCat té la clau, i s’hi juga moltes coses”

El candidat del PSC admet que la suma ‘anti-155’ li pot barrar el pas a l’alcaldia, però amb Junts afeblits, potser “diluïts” a la llarga, i amb pactes supramunicipals oberts susceptibles d’alterar l’escenari

Ha tornat a ser el cap de la llista més votat, per quart cop, però fins ara només en el mandat 2011-2015 li va funcionar bé, amb CiU. Ara és conscient que ERC, amb els mateixos set edils, i la suma amb Vigas, de Som Gent del Poble (SGdP), i JxCat li poden impedir ser alcalde, però jugarà la seva partida.

Enhorabona, però amarga?
Hem guanyat, amb gairebé el 30% dels vots, més que mai, i que en les últimes generals. Però la situació del país ha afavorit la polarització cap a ERC, i segurament no ens ha ajudat la suspensió dels diputats i Romeva. Veurem quin escenari local es prefigura.
Piferrer, Vigas i Salvatella van tancar la campanya donant carbasses als del 155...
Sí, però no sé si a Salvatella i JxCat els interessarà pactar i que ERC i SGdP se’ls acabin de cruspir en el futur. I potser hi pesaran altres factors supramunicipals, com ara un possible pacte a la Diputació entre JxCat, que no té la majoria, i el PSC, en consells comarcals o altres poblacions.
Obrirà converses?
Com a llista més votada ens pertoca intentar liderar la formació d’un nou govern. Ja hem quedat amb Vigas i Salvatella per començar-ne a parlar.
Esperava un millor resultat?
Esperàvem aconseguir un vuitè regidor, i que ERC es quedés amb sis. Però estant tan frec a frec és difícil desfer l’empat.
Es veu governant en minoria?
No descarto, com ja vaig plantejar en el ple, grans acords de ciutat compartits pel màxim de grups en qüestions fonamentals. Per a nosaltres, serien habitatge, creació de llocs de treball, residus i serveis municipals, i mobilitat.
I retraurà a ERC una majoria alternativa, pel fet de ser menys votats?
Estaria bé respectar qui ha rebut més vots. Però si no ho fan, serà el tercer cop que ERC arriba a l’alcaldia sense fer-ho, com el 2009, amb un “tots contra Juli”, o el 2017, amb la moció de censura. I sustentaran un acord de govern en un pacte amb l’ANC. Jo defenso una alcaldia de tots i totes. Ells potser no ho podran dir.
Si no governa, acabarà el mandat?
Jo no deixo mai la feina penjada. Si no governem, farem una oposició respectuosa, rigorosa i contundent, per denunciar el que es faci malament. Aprofitarem el nostre espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia