Política

Sèrbia

Posen l’exèrcit en alerta per una operació policial a Kosova

El govern de Sèrbia va enviar ahir les seves tropes a la frontera amb Kosova, després que aquest país hagués portat a terme una operació contra el contraban. Forces especials de la policia kosovar van entrar al nord de la ciutat dividida de Mitrovica i a tres poblacions més de majoria sèrbia, van detenir deu persones, entre les quals civils i policies locals serbis, i en van ferir tres més en un tiroteig. Segons el govern de Kosova, l’operació policial estava destinada a posar fi a una xarxa de contraban. Segons l’agència sèrbia Tanjug, aquest fet va provocar que el president serbi, Aleksandar Vucic, posés l’exèrcit en estat d’alerta. A més, va advertir la Unió Europea que el seu país reaccionarà si Kosova no retira els seus policies del nord d’aquest país. “Buscaré preservar la pau i l’estabilitat”, va dir Vucic, que es va mostrar disposat a reaccionar si les coses es torcen. “Com a comandant suprem he posat les nostres unitats armades en màxima alerta per a la lluita per si perilla l’ordre o la gent de la zona nord de Kosova”, va dir. A més, va assegurar que Sèrbia havia perdut el control sobre Kosova i va fer una crida a trobar una solució per accelerar la fi del conflicte.

L’operació policial va trobar una forta resistència a Zubin Potok, on es van aixecar barricades i es va produir un tiroteig. Els agents albanokosovars van detenir el cap de la policia local sèrbia.

El diàleg entre el govern serbi i el kosovar està pràcticament congelat des del novembre passat, i aquesta acció no fa res més que augmentar les tensions El govern serbi i els serbis kosovars la van considerar un acte d’intimidació, i consideren que és un intent del govern de Kosova per aconseguir el control de les zones frontereres que no li pertanyen.

D’altra banda, Rússia va denunciar ahir la detenció d’un ciutadà rus que treballa a la missió de l’ONU a Kosova a la ciutat de Zubin Potok tot i tenir immunitat diplomàtica com a treballador de les Nacions Unides. “Veiem aquest lamentable acte com un exemple més del camí provocador que han pres els dirigents albanokosovars”, va declarar la Maria Zakhàrova, portaveu d’Afers Estrangers. A més, va considerar aquestes accions com una conseqüència directa de “la connivència” del govern de Pristina amb la Unió Europea i els Estats Units, als quals va fer una crida a exigir a les autoritats albanokosovars perquè posin fi a l’escalada del conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona