Política

Salt, pendent de les reunions entre grups

ERC vol escoltar les propostes dels altres partits

El PSC aposta per un govern d’esquerres

JxSalt també se sent clau

Les formacions polítiques de Salt s’han centrat aquests dies a fer reunions i assemblees internes, i no serà fins la setmana vinent quan començaran les trobades entre els diferents partits. L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), diu que han analitzat els resultats, mirant quins grups han sortit reforçats de les eleccions i quins no: “Hem fet un equip de treball i de negociació amb la resta de partits. A Esquerra hem tingut uns resultats històrics a la vila i entenem que no hi ha dubte que nosaltres hem de ser a l’alcaldia”.

ERC ha governat aquest mandat en minoria, amb coalició amb IpS-CUP. Després del 26-M, si Esquerra es volgués garantir un govern amb majoria amb només un altre soci té dues opcions: sumar amb el PSC (que va obtenir 5 regidors) o bé amb JxSalt, que en té 4.

En el ple hi ha 21 edils, 3 dels quals seran de Vox. L’alcaldable del PSC, Joan Martín, aposta per un govern d’esquerres, ja que “són majoritàries al ple”: IpS-CUP va treure 2 regidors; ERC, 7, i els 5 dels socialistes. Martín creu, però, que la formació encapçalada per Viñas intentarà governar en minoria. La CUP també esmenta entre les moltes opcions una coalició d’esquerres, sense concretar de moment qui hi hauria de participar.

Des de JxSalt estan oberts a parlar amb ERC i a comparar programes. Posen en relleu que, si hi ha entesa, no descartarien un acord “pel bé del poble”, però “no a qualsevol preu”. També subratllen que, si ERC opta per governar en minoria, els serà molt difícil trobar suports per tirar endavant els projectes.

LES XIFRES

21
regidors i regidores formen el ple de Salt. Aquest mandat hi ha hagut un govern en minoria.
7
edils va treure ERC, 5 el PSC, 4 Junts per Salt, 3 Vox i 2 IpS-CUP en les eleccions municipals del 26 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia