Política

La Crida insta a fer governs sense els partits del 155

El partit impulsat per Puigdemont i Sànchez creu que la unitat independentista hauria obtingut resultats millors

Lamenten “la campanya a la contra” que ha rebut Artadi en les municipals

La Crida Nacional per la República, l’associació i marca política que van impulsar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, instava ahir a continuar treballant els pròxims mesos amb el compromís de fer efectiu el mandat de l’1-O i va instar els partits independentistes a impulsar pactes electorals i formar governs municipals que estiguin compromesos també amb el procés i la instauració d’una futura república. Amb aquest objectiu, el secretari general de l’organització, Toni Morral, es va mostrar satisfet dels resultats de l’independentisme en les tres eleccions, les espanyoles, les municipals i les europees, i considera que l’èxit” de l’independentisme és “inqüestionable”, per la qual cosa el mandat de l’1-O “continua vigent”. Només ha lamentat, però, la “campanya a la contra” que ha rebut la candidatura de JxCat, que ha protagonitzat Elsa Artadi, també de la Crida, per l’absència del cap de llista, Quim Forn, va explicar Pilar Calvo, portaveu de la Crida. Pel que fa a la davallada de JxCat a Barcelona, Morral afirmava que “Artadi ha fet una bona campanya, però les sigles de JxCat partien de zero perquè era el primer cop que competien i se n’ha sortit prou bé”. “El nostre era un gran programa, però els electors s’han acabat decantant per ERC perquè les enquestes les teníem en contra i tampoc podíem disposar del cap de llista”, reblava Calvo, que formava part de la candidatura.

El paper de la Crida

Des dels seus inicis, la Crida va apostar per la unitat de l’independentisme, i els seus promotors ahir mantenien que, d’haver anat junts en les tres eleccions, els resultats encara haurien estat millors. Aquesta associació va optar finalment per no presentar-se a les eleccions i evitar encara més la disgregació del vot. També ahir recordaven que, fins i tot en el sector dels comuns, hi havia un 50% dels seus votants que van escollir la papereta de Puigdemont en les eleccions europees.

Els membres de la Crida van avançar ahir que a partir d’ara començaran a trepitjar territori amb l’objectiu d’enfortir l’associació i la marca i continuar treballant per la República catalana. La voluntat és constituir un consell de representants convençuts que “la Crida pot fer una feina molt útil per fer efectiu el mandat de l’1-O”, va remarcar el secretari general de la Crida.

A partir d’ara, però, i amb la vista posada en la sentència del Suprem al procés independentista, els partits sorgits a redós de la neoconvergència es posen a fer endreça. En aquest sentit, la Crida vol ser un moviment com més transversal millor, tot i que, per ara, no han aconseguit sumar ERC al projecte. Ahir a la taula de la direcció de la Crida hi era present Pep Andreu, alcalde d’ERC de Montblanc, que sense deixar les sigles republicanes aposta per la suma dels independentistes en pròximes conteses electorals. En relació amb aquest espai, també caldrà veure com s’acaba de definir el PDeCAT i JxCat; aquest últim disposa de grups parlamentaris i ara municipals, però no té estructura ni direcció de partit. Tots tres, però, miren Carles Puigdemont com el candidat que atreu més suports, tal com s’ha fet palès en les eleccions europees.

LA FRASE

La unitat independentista hauria estat més rendible electoralment
Toni Morral
diputat jxcat i secretari general de la crida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona