Política

ARTUR COLOMER

ALCALDE ELECTE D'UNITS PER SANT FELIU DE PALLEROLS-ERC

“Esperem un traspàs racional”

L’alcalde electe diu que vol coherència per part de l’actual govern en l’intercanvi de poders

Diu que els veïns volien un canvi

S’estrena en el càrrec.
Artur Colomer (Sant Feliu de Pallerols, 1973) és el responsable comptable d’una empresa del poble. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des de fa un any, es va presentar per primera vegada els anteriors comicis i ha estat a l’oposició. També ha estat dos anys en el ple del Consell de la Garrotxa. Per segon cop, ha estat cap de llista.

Artur Colomer analitza en aquesta entrevista l’èxit electoral del seu grup i com creu que serà el traspàs de poders. També avança alguns dels projectes en què treballaran.

A què atribueix la victòria?
Hem obtingut un excel·lent resultat, amb 436 vots; hem estat la força més votada. Crec que els veïns han considerat que era el moment del canvi.
Creu que han penalitzat Joan Casas per haver estat vint anys a l’alcaldia?
Només puc dir que m’he compromès a un màxim de vuit anys. Calen governs més curts per regeneració política, aportació d’idees fresques i noves maneres de fer.
Quin tipus de govern implantarà?
Quan ens constituïm com a tal, treballarem amb comissions de treball obertes a tota la gent del poble que vulgui col·laborar-hi, amb un regidor en cadascuna. S’hi aportaran idees, propostes, inquietuds i necessitats i el regidor serà qui les transmetrà a qui pertoqui.
En què treballaran?
De forma més immediata i en l’aspecte urbanístic, hem de solucionar el tema de la piscina municipal, que s’ha de posar en marxa, i en altres àmbits, hem d’activar la brigada de joves d’estiu. Després, ja ens centrarem en altres projectes del programa, com poden ser el tema de l’assistència domiciliària, el local de la gent gran, el local de joves, la xarxa d’aigua de fora la trama urbana, etc. Són projectes que s’han de fer a mitjà termini, no immediatament.
Algun dels anomenats projectes estrella?
Sí, tenim pensat cobrir la pista poliesportiva i també un ambiciós projecte de supressió de barreres arquitectòniques. Així mateix, volem apostar fort per l’assistència domiciliària. Hi ha un geriàtric, però és privat, i volem donar alternativa a qui no pugui assistir-hi.
Quina situació econòmica esperen trobar?
Hem estat a l’oposició i fa de mal dir. Tenim una radiografia de la situació econòmica fruit d’una auditoria de principi d’any, però, quan hi entrem, ho analitzarem profundament i serà punt de partida.
Quin traspàs de poders preveu?
Esperem que, per sentit comú, hi hagi un traspàs racional i coherent amb la situació que han reflectit les urnes.
L’encara alcalde diu que serà en el ple fins que hi hagi la sentència de la urbanització del Pla de Bastons. Què en pensa?
Que ho ha fet més per una decisió personal que no pas amb un projecte de futur de poble. Ja fa quatre anys que va dir que era el seu últim mandat i que, un cop fet el geriàtric, plegaria. Ara, s’ha tornat a presentar dient que ho feia per la querella. És molt respectable. Soc partidari que qualsevol presumpta irregularitat que hi pugui haver s’afronti amb totes les conseqüències.
Ell diu que vostès han guanyat per haver manipulat la informació.
Em sembla un insult a la get que ens ha votat, perquè hem presentat un programa realista i seriós. Ho veig més per un mal perdre que per res més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona