Política

SALVADOR COLL

ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI

“Seguirem el full de ruta marcat”

diàleg “El diàleg amb les entitats i les associacions de veïns és clau a l’hora de governar” obra “Volem convertir Cal Metge en motor de la cultura”

Sis anys a l’alcaldia
Salvador Coll, nascut el 1982, és al capdavant del consistori de Cornellà del Terri des de fa sis anys. El primer cop que va encapçalar una llista va ser el 2011, per CiU. I arran d’un pacte amb Gent, el 2013 va accedir a l’alcaldia. Graduat en audiovisuals i multimèdia.

És el segon cop que guanya les eleccions a Cornellà del Terri. Fa quatre anys va fer-ho amb una candidatura conjunta de CiU i Gent, i en els darrers comicis, encapçalant la llista Junts per la Vall del Terri, es va tornar a imposar per una àmplia majoria (amb vuit regidors d’onze).

Com valora que els veïns de la població li hagin renovat la confiança?
Els resultats volen dir, en primer lloc, que s’ha fet una bona feina. I també que se’ns demana molt més treball i molta més cura. Els veïns han dipositat la confiança en nosaltres perquè el projecte que hem presentat per a aquests quatre anys es pugui complir. Per tant, el nostre objectiu és treballar d’acord amb el full de ruta marcat per als propers quatre anys.
Sense haver de pactar, es viu millor?
Políticament parlant, és clar. Però considerem que el diàleg amb totes les entitats i associacions de veïns és clau. Per tirar endavant qualsevol iniciativa, no es pot fer prevaldre la teva opinió perquè tens majoria. Cal tenir en compte que Cornellà del Terri està format per nou pobles i volem que tinguin un pes important a l’hora de decidir els pressupostos; que cada nucli pugui decidir la destinació d’una part del pressupost i que els veïns puguin posar el seu granet de sorra en com ha de ser el seu territori.
Quin és el full de ruta per als propers quatre anys?
Es basa en quatre punts. El primer és el de la gestió econòmica. En els darrers quatre anys s’ha endreçat l’Ajuntament; s’ha reduït el deute i no hem apujat impostos. I proposem seguir en aquesta mateixa línia i arribar a un endeutament 0 per tenir més capacitat d’inversió i incidir en la qualitat de vida dels veïns i veïnes a través de la millora de les instal·lacions, camins i carrils bici. El segon punt important té a veure amb el territori i amb accions per evitar el despoblament rural. En aquest àmbit, volem potenciar la pagesia treballant conjuntament amb els joves agricultors. El tercer punt té a veure amb l’atenció a les persones. A través de l’oficina d’atenció a les persones, de la borsa de treball i de l’equip de professionals que tenim –de serveis socials, atenció a menors i psicologia–, volem continuar donant suport a les famílies que ho estan passant malament o tenen pocs recursos i a persones grans que viuen soles i necessiten la nostra màxima atenció. I, finalment, hi ha tot el relacionat amb el treball de lleure, esports i cultura. Hem de treballar perquè els més menuts i els joves s’impliquin en les activitats del poble. No es tracta només d’escoltar la seva veu, sinó de mirar que formin part de l’engranatge de la població.
I en matèria d’inversions, hi ha prevista alguna actuació?
D’una banda, hi ha l’ampliació del polígon industrial, que ja està en marxa. I al consistori un dels projectes grans que tenim és convertir Cal Metge en un espai intergeneracional, per donar cabuda als joves i la gent gran. La idea és que sigui un motor de coneixement i de cultura del municipi. Cal Metge és un edifici històric que vam comprar aquest any per destinar-lo a això. Aquesta obra és una de les prioritats d’aquest mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona