Política

Putin sobre Catalunya: “No volem que s’ensorri cap Estat europeu”

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assegurat aquest dijous que Moscou “no vol que s’ensorri cap Estat europeu”, en resposta a una pregunta sobre l’intent independentista a Catalunya.

“Tenim una actitud de respecte per Espanya, el poble espanyol, la història espanyola. Tenim unes bones relacions, amb arrels històriques. No estem gens interessats en què els països europeus es desmembrin uns darrere d’altres”, ha dit Putin als responsables de les principals agències de notícies mundials.

El mandatari rus ha assegurat en l’entrevista que “en general és un mite que Rússia vulgui que Europa sigui feble”. “Per a què ho necessitaríem? El 40% de les nostres reserves d’or i divises estan denominades en euros. La Unió Europea (UE) és el nostre principal soci econòmic. Per a què voldríem que allà tot estigués convuls? No té sentit”, ha insistit.

Putin sosté que “fins ara s’havia aconseguit resoldre aquests problemes” i que espera que aquests “siguin resolts mitjançant el diàleg i d’acord amb decisions legítimament adoptades, mitjançant el debat”.

“Abans que res ens pronunciem per l’estabilitat, per la preservació de la “integritat territorial”, ha afegit.

Putin també ha dit desconèixer que l’ambaixador espanyol a Rússia, Fernando Valderrama, hagués estat citat a Moscou en protesta per unes declaracions del ministre d’Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell. “Perquè va ser citat l’ambaixador? No ho sé”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia