Política

JOSEP SALA I LEAL

ALCALDE ELECTE DE FORALLAC (JUNTS PER FORALLAC)

“La gent ens ha donat un notable alt”

constància

“Els veïns no et voten per grans inauguracions, et voten perquè, a la fi, volen que hi siguis cada dia amb les coses aparentment petites”

Alcalde des del 1987
Trenta-dos anys d’alcalde donen per a molt. Josep Sala ha tornat a revalidar, però al seu darrere hi ha una intensa trajectòria política. Sala ha estat president del Consell Comarcal i un gran home de pes en l’extinta CDC. Obert i dialogant, ha estat ferm defensant allò que considerava necessari.

Josep Sala ha tornat a revalidar l’alcaldia de Forallac, càrrec que ocupa des del 1987. Sala ha millorat en percentatge i nombre regidors, en guanyar-ne un més. El veterà polític considera que el votant no valora el temps que fa que un és a l’alcaldia, sinó la feina feta i com s’ha sabut transformar el municipi. Per això, i segons Sala, és un honor poder haver revalidar amb “una nota tan alta”.

Com valora el resultat d’aquestes eleccions?
Hem pujat en vots, en percentatge i en regidors, amb una relació de forces de sis a tres. Els resultats són immillorables per als nostres interessos polítics. El més important és que ens hem enfrontat a un examen per la gestió feta aquests darrers quatre anys. Ha estat un mandat, penso, prou complicat i, tot i això, la gent ha valorat tota la feina i tot l’esforç que hem fet. I havent aprovat amb un notable, penso que no podem estar més orgullosos.
Tampoc s’ha de deixar de banda que vostè és a l’alcaldia des del 1987. Ha estat un handicap en aquesta campanya?
S’ha fet una campanya en el sentit de dir que jo feia molts anys que era a l’alcaldia, és cert. Però, després, veus que amb el resultat electoral se t’ha valorat per la feina feta. I això és reconfortant. El que és rellevant, doncs, és que et valorin per la feina feta, no per ser-hi més o menys anys. A més, amb tants anys a l’alcaldia, i quan arriba el moment de fer campanya, un ha de ser molt escrupolós i anar amb la veritat per endavant, especialment perquè la gent ja et coneix molt i molt bé. Un candidat nou pot lluir tots els seus encants, però després ho ha de demostrar. Nosaltres, els qui fa molts anys que hi som, hem de lluir realitats.
Quan mira endarrere i repassa, què hi veu?
Valorar això seria com mirar-se un mateix al mirall. Penso que això correspon a la gent, als veïns que ens han fet confiança i, també, a aquells qui no ho han fet. En tot cas, el que penso és que hem ajudat a transformar el municipi. Hem tingut la valentia d’afrontar projectes importants, com ara el del sòl industrial, que va ser conflictiu en aquell moment, però que nosaltres teníem clar que era vital. També hem fet una clara aposta pel patrimoni, convertint Peratallada en una destinació turística de primer nivell. Per a un municipi de 1.700 habitants, tenim una mica de tot, convivint el turisme amb l’agricultura, el comerç, la pagesia, la ramaderia, la indústria i els serveis, i arribant a una equilibri amb la segona residència, que a l’estiu dobla el nombre d’habitants. Al capdavall, la gent no et vota per la grans obres, perquè si fos així, tothom segurament repetiria. No et vota per grans inauguracions, et vota perquè, a la fi, vol que hi siguis cada dia amb les coses aparentment petites.
Tot i que no podem considerar Forallac un poble petit, quin creu que són els reptes de futur que aquests tenen?
Han de tenir serveis i personal preparat. Però un dels reptes que tenen, penso, és agrupar-se o mancomunar-se entre si, perquè amb el temps es poden trobar que poden perdre coses pel camí, com ara serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió