Política

XAVIER GUITART

ALCALDE ELECTE DE CAMPRODON

“Estarem al costat del poble”

Resultat. Guitart diu que els electors han valorat que són un equip renovat OBJECTIU. Afirma que volen un Ajuntament més àgil

Electricista i ramader
Xavier Guitart (Camprodon 1982) és electricista i aficionat a la cria de cavalls de carn i ovelles. Fa 17 anys que està a la llista de Tots per Camprodon, 4 a l’equip de govern i 4 més a l’oposició. Les anteriors vegades no anava en posicions per sortir elegit. És un dels fundadors del futbol de base de la Unió Esportiva Camprodon, on ha jugat 12 anys.

Tot i haver guanyat les eleccions del 2015, Junts Fem Camprodon i ERC van sumar i van deixar l’equip de Tots per Camprodon-CP d’Esteve Pujol, l’alcalde històric, a l’oposició. Quatre anys després, Tots ha obtingut la majoria absoluta, ara amb Xavier Guitart al capdavant. L’alcalde electe explica en aquesta entrevista com pensen governar.

Ara, Junts no s’ha presentat. Ho han tingut més fàcil?
De fet, ERC ha integrat a la llista tres dels regidors de Junts i s’ha quedat el patrimoni del govern.
Quina creu que ha estat la clau de la seva victòria?
La gent ha valorat que hem renovat la llista i que ens hem proposat donar un altre aire a l’Ajuntament.
Els ha ajudat la feina feta a l’oposició durant l’últim mandat?
Pot ser. Nosaltres hem fet una oposició molt light, hem deixat treballar i hem intentat ser positius.
Com és que va acceptar anar de número u i substituir Pujol?
Teníem clar que la gent demanava una renovació de l’equip. N’hi havia un parell o tres que podien i volien encapçalar el projecte i, en el conjunt de les reunions, es va valorar que fos jo. El projecte m’atreia i la renovació també, i vaig acceptar.
Un repte difícil?
Crec que la política està canviant, als pobles es valora què volem fer, i les persones, l’equip i nosaltres, som els quinze de la llista i molts altres que ens han ajudat.
El seu grup ha computat sempre pel PSC. Això és un inconvenient o un avantatge?
Crec que ens ha penalitzat molt tot i haver guanyat. Molta gent, en el moment de veure una sigla, no ha tingut en compte que som un equip que deixem les marques al marge, de banda la inèrcia d’anys.
Com pensa gestionar aquest aspecte?
Tinc la gran sort que, a la meva llista, hi han cabut totes les ideologies. Hi tinc gent molt i molt independentista i gent a qui tant li fa aquesta qüestió i gent que només ens vota pel projecte de poble.
El país viu un moment complicat i potser caldrà compromisos des dels ajuntaments. Com ho pensa afrontar?
Anirem valorant tot el que arribi. Estarem al costat del poble.
Quin Ajuntament creu que es trobarà?
Crec que trobaré un Ajuntament com el vaig deixar, bé econòmicament, que les idees que s’han dut a terme tenen lògica i que nosaltres volem aportar -ne de noves i millorar el que hi ha.
I quina oposició preveu?
Em senta molt malament sentir la paraula oposició. Per desgràcia, l’hem hagut de sentir quatre anys. No hi crec, vull un equip amb idees i que proposi i agafo el compromís d’escoltar i agafar les idees bones vinguin d’on vinguin.
En què treballaran?
No hi ha grans obres urgents. Sobretot volem agilitar l’Ajuntament i facilitar el contacte directe amb els regidors i l’alcalde. Lluitarem per fer el que sigui possible perquè la gent del poble pugui treballar per a l’Ajuntament. També volem pensar més en els nuclis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia