Política

PERE GARRIGA

ALCALDE ELECTE D’ARBÚCIES (ENTESA PER ARBÚCIES -INDEPENDENTS DE LA SELVA)

“El dia a dia és tan important com les grans obres”

prioritats

Acabar les piscines municipals i la climatitzada i la nova llar de jubilats són algunes de les prioritats del nou mandat

Apostar pel turisme i la recuperació industrial per generar feina

Ha tornat a revalidar la majoria absoluta, però encara amb més avantatge, amb nou dels tretze regidors. A què ho atribueix?
No crec que hi hagi una sola resposta a això. Segurament la gent ha valorat la feina feta per l’Entesa aquests darrers anys en tots els àmbits d’Arbúcies, amb compromís de poble, que les propostes que hem presentat són engrescadores, que sempre actuem amb sentit comú i al servei de les persones, amb normalitat. També creiem que s’ha valorat la transparència i el tracte de tu a tu, d’iguals. Som gent que provenim de l’amplíssim teixit associatiu arbucienc, som persones properes i que sabem escoltar, que estem a peu de carrer. I la gent sap que tenim la il·lusió per continuar fent un Arbúcies millor, on viure i conviure. El dia a dia és tan important com les grans obres. Esperem ser valedors d’aquesta confiança.
Durant la campanya va explicar que durant aquest mandat s’haurien de completar projectes pendents. Quins?
Quan prepares un programa electoral sempre el fas pensant que el podràs desenvolupar del tot. Malauradament algunes coses, per diferents motius, no es poden fer. Això ens ha passat, per exemple, amb la biblioteca i en l’arranjament d’alguns carrers. També en el desenvolupament d’una proposta turística de la vall. Malgrat això, hem complert més del vuitanta per cent del nostre compromís amb el poble. I hem fet coses que no estaven previstes ara fa quatre anys. Entre les prioritats hi ha acabar les piscines municipals i la piscina climatitzada i la nova llar de jubilats. També posar en funcionament el nou espai cultural polivalent de les Naus Ayats.
Pot donar detalls de com ha de ser la nova biblioteca?
Aquesta obra ja s’havia adjudicat, però la crisi va provocar la fallida de l’empresa que havia guanyat el concurs i la desaparició de la que havia quedat en segon lloc. Això va provocar que haguéssim de començar de nou. La crisi, que afecta a tothom i també les administracions públiques, i les recomanacions del servei de biblioteques han fet repensar el projecte. Ara ja tenim el nou avantprojecte aprovat, amb un canvi d’ubicació. La nova biblioteca es farà a l’antic poliesportiu de Can Delfín, a tocar de l’escola de música, l’escola d’adults, la llar de jubilats, el museu, la zona comercial, la zona de les piscines municipals, etc. És un espai ampli, amb molta llum i amb prop de mil metres quadrats i on la major part de la gent d’Arbúcies pot anar a peu. Estem treballant amb la Generalitat i la Diputació perquè sigui una realitat en els propers anys. Ens fa molta falta, però depenem de les subvencions que aconseguim.
Quins reptes té Arbúcies?
Som un poble de mitja muntanya, amb prop de noranta quilòmetres quadrats de terme municipal, el més important del Parc Natural del Montseny, envoltat de natura i boscos. També hi ha el gran castell de Montsoliu, el castell gòtic més gran de Catalunya i que atrau més de vint mil visitants cada any. Ho hem de saber aprofitar. Hi ha dos eixos que cal treballar a fons. Per un costat, el turisme, posant Arbúcies de nou en el mapa dels destins de la gent. També creiem que ens cal la recuperació de la indústria del sector primari, la fusta, el suro... Indústries que el món del plàstic va destruir. En ambdós casos tenim una gran oportunitat per crear empreses i nous llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia