Política

Ximo Puig repetirà com a president de la Generalitat Valenciana

El candidat del PSPV assoleix un acord amb Compromís i Unides Podem

Ximo Puig repetirà com a president de la Generalitat Valenciana un cop el PSPV, Compromís i Unides Podem han assolit un principi d’acord per reeditar el ‘pacte del Botànic’. Així ho ha anunciat el cap de llista de Podem-EU, Rubén Martínez Dalmau, després d’una reunió de 45 minuts amb el propi Ximo Puig i amb la candidata de Compromís, Mònica Oltra, al Palau de la Generalitat. Fruit de l’acord, que se signarà aquesta tarda a Alacant, Podem ocuparà una vicepresidència ‘verda’ del Govern.

Les tres formacions han assolit el preacord just abans de l’inici del debat d’investidura, que ha començat a les 10 del matí i que s’aturarà aquesta tarda per signar definitivament el document abans de la represa d’aquest dijous a les Corts valencianes.

Els tres partits sumen 52 dels 99 escons de la cambra i han protagonitzat una negociació amb alt-i-baixos els últims dies. L’entesa implica que el PSPV gestionarà sis conselleries, Compromís quatre i Podem previsiblement dues.

Durant el seu discurs d’investidura, Puig ha assegurat que actuarà “amb diàleg” i “lleialtat” i ha insistit que farà de la reivindicació d’un “finançament just” per al seu territori la principal prioritat de la legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia