Política

El Tribunal de Comptes inicia el procés per recuperar els diners de l’1-O

Designa el delegat instructor de la demanda contra Puigdemont i 18 ex alts càrrecs de la Generalitat per la desviació de fons públics

El Tribunal de Comptes ha designat el delegat instructor de la demanda contra Carles Puigdemont i altres 18 ex-alts càrrecs de la Generalitat per la desviació de fons públics per a l’organització del referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017, primer pas recuperar els diners suposadament malversat.

Així ho han confirmat a Efe fonts del Tribunal de Comptes, que han explicat que l’instructor començarà ara a recopilar tota la documentació per determinar amb exactitud els fons desviats per al referèndum il·legal.

Un cop elevi l’acta de liquidació provisional dels béns defraudats, el Tribunal de Comptes iniciarà els tràmits per embargar les corresponents fiances per aquestes quantitats, abans de començar el judici pròpiament dit contra els investigats.

El mes de desembre passat, el Tribunal de Comptes va admetre a tràmit la demanda de la Fiscalia contra 19 ex-alts càrrecs de la Generalitat, amb Carles Puigdemont al capdavant, per la desviació milionària de fons públics per a l’organització del 1-0.

Es tracta d’un procés per determinar la possible responsabilitat comptable dels membres del Govern que van participar en la consulta, independent del judici que se segueix al Tribunal Suprem per la responsabilitat penal dels líders independentistes i que avui quedarà vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia