Política

La via per fer fora Dulsat a Lloret, llunyana

Ciutadans no ha rebut cap oferta del PSC, cosa que fa difícil l’alternativa a Junts

L’alternativa a Lloret de Mar per fer fora el candidat de Junts, Jaume Dulsat, que va ser el més votat el 26 de maig, és ara poc elaborada i té poques hores per concretar-se. Ciutadans (4 regidors) i el PSC (5) no s’han reunit de manera formal, cosa que fa difícil l’alternativa a Dulsat, l’alcalde en funcions.

Ahir al vespre el seu candidat, Jordi Hernández, va explicar que Francisco Pastor (PSC) no li ha ofert cap proposta “de ciutat que pugui semblar-nos interessant i que s’adigui al nostre programa”. Hernández va reiterar que no donaran mai el seu vot ni a Junts ni a ERC.

Els comuns, amb el PSC

Si l’alternativa a Dulsat no avança, la possibilitat que Pastor succeeixi Dulsat s’esvaeix. De moment, el PSC compta amb els vots de Lloret en Comú (2 regidors) en el ple de dissabte –a 2/4 de 12 al Teatre Municipal, però no està clar que l’alcaldable socialista vulgui iniciar el seu periple com a regidor directament com a alcalde –el candidat va ser el número 6 del PSC el 2007, però no va entrar al ple. Pastor va ser molt cautelós ahir a l’hora de valorar l’estat de les negociacions, pendent d’una reunió de l’agrupació local, avui al vespre.

El cap de llista de Junts, que va obtenir 6 regidors, té el suport d’ERC (3 edils), segons ha comunicat aquest partit després de l’assemblea de dilluns. ERC és partidària d’allargar l’entesa actual (CiU-PSC-ERC), però el nou pacte podria deixar-la fora.

ERC, al costat de Junts i crítica amb el PSC

El grup d’ERC a Lloret (3 regidors electes) descarta formar part d’un tripartit d’esquerres al poble, juntament amb el PSC i Lloret en Comú (2 edils). Després de l’assemblea de dilluns, ERC ha descartat la possibilitat esmentada perquè “pretén la divisió, i en aquest eix prioritzem la solidaritat amb els nostres companys empresonats, i també amb el poble de Catalunya, víctima de l’aplicació de l’article 155”, diuen en un comunicat. Els republicans, encapçalats pel regidor de Promoció Econòmica i Medi Ambient en funcions, Jordi Orobitg, demanen a Junts per Lloret que els tingui en compte per formar govern, cosa que ara mateix és improbable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA