Política

Colau deixa en mans de la militància aspirar a l’alcaldia

Els comuns trenquen definitivament les negociacions amb Esquerra i tot s’encamina a un pacte amb el PSC i el suport de Valls

Ernest Maragall critica l’acord “amb els de l’altra banda del riu”

Dat i beneït. Una setmana després que les operacions en el tauler de joc de les negociacions per decidir el futur alcalde de Barcelona deixessin clar que la peça guanyadora era la d’Ada Colau, Barcelona en Comú va refermar ahir aquesta evidència anunciant que descarta el pacte amb ERC, que abraçarà els vots del PSC i que tot plegat ho posa en consideració de la militància perquè donin el vistiplau a una operació que, obligadament, ha de comptar amb el peatge polític d’acceptar els vots de la candidatura de Manuel Valls.

Després d’una reunió entre els equips negociadors de Barcelona en Comú i Esquerra, els comuns van fer saber en un comunicat públic que només el PSC “està disposat a sumar per a la investidura”, mentre que ERC “presentarà a la investidura el seu candidat”, circumstància que descarta el tripartit i que porta Ada Colau a presentar la seva candidatura al ple de dissabte.

Tot plegat no serà oficial fins que la militància dels comuns es pronunciï sobre l’acord responent a la pregunta entre avui i demà sobre si prefereixen pactar amb ERC o amb el PSC, quedant clar que l’alcaldia només s’assegura amb aquesta segona opció.

Les negociacions que portaran Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona tenen com a contrapartida la Diputació de Barcelona, que, segons fonts coneixedores de les converses, recauria en el PSC i el socialista Jaume Collboni. Una vicepresidència aniria a parar a un membre de la candidatura de Valls.

En tenir coneixement del trencament de les negociacions, Ernest Maragall va acusar Ada Colau de pactar “amb els de l’altra banda del riu”, en relació amb els partits que fan costat a la repressió contra l’independentisme.

Forn arriba demà a Barcelona

Joaquim Forn arribarà demà a Catalunya conduït per la Guàrdia Civil des de la presó de Soto del Real, a Madrid. El cap de llista de Junts per Catalunya en les municipals de Barcelona serà a l’ajuntament de la capital del país per participar divendres a la tarda i dissabte en la constitució del consistori i l’elecció del nou alcalde o alcaldessa.

En primer lloc, divendres ha de prendre part en un acte protocol·lari i administratiu d’identificació i declaració de béns i propietats, mentre que dissabte participarà en la votació per a l’elecció que es farà al saló del Consell de Cent. El trasllat des de la presó catalana, on serà ingressat, fins a l’ajuntament el durà a terme una patrulla dels Mossos d’Esquadra, cos amb competències per a la custòdia dels presos a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona