Política

JxCat engega el mandat a Manresa i ERC l’acabarà

Valentí Junyent (JxCat) tornarà a ser alcalde de Manresa, tot i que només durant un any. Aquest és el resultat del pacte que ERC, guanyadora de les eleccions, ha subscrit amb Junyent i que farà que en dotze mesos el republicà Marc Aloy agafi el relleu fins a final de mandat. Aquesta és la primera vegada a la història que hi ha una alcaldia compartida a la capital del Bages. L’oposició la formaran el PSC (4), la CUP (3) i Cs (1).

En el seu discurs, Junyent va assegurar que, tot i saber que serà per a un mandat curt, entoma l’encàrrec “amb la mateixa il·lusió i la mateixa empenta de sempre”. En el moment de signar l’acord, Junyent ja havia deixat clar que, un cop hagi acabat l’any com a alcalde, continuarà al govern com a primer tinent d’alcalde, però ahir va deixar més obert el seu futur. Aloy va qualificar el gest d’inèdit i generós, i va assegurar que el procés per assolir l’acord amb JxCat ha estat “llarg i costós”. “Ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí”, va assegurar.

El portaveu socialista, Felip González, va posar sobre la taula l’acord entre ERC i JxCat, i va subratllar que “es fa estrany investir un alcalde amb data de caducitat”. “Els votants ja ho jutjaran”, va concloure, i hi va afegir que espera que “les ferides obertes per la discòrdia” entre Junyent i Aloy per decidir qui exerceix finalment l’alcaldia “no les pagui la ciutadania”. Roser Alegre, de la CUP, va posar en dubte que l’acord entre les dues formacions doni resposta a la voluntat de la ciutat. Per la seva banda, Andrés Rojo (Cs) es va reivindicar com l’únic garant del constitucionalisme al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia