Política

Madrenas vol que Berloso tanqui la gestió de tres grans contractes

Li proposa que ocupi un càrrec de confiança durant com a molt dos anys per acabar la municipalització de l’aigua, el nou contracte de la neteja i la reforma de la incineradora

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, té intenció que el vicealcalde de la ciutat el passat mandat, Eduard Berloso, continuï encarregant-se de la gestió de tres grans contractes que s’han de tancar durant la primera meitat d’aquest mandat. En concret, es tracta de la municipalització de l’aigua (l’actual contracte amb Agissa acaba el desembre del 2020), del nou contracte de la neteja (que s’ha de tornar a fer aquest any) i de la reforma de la incineradora de Campdorà (que ha tingut diversos retards). “Ell té tota l’expertesa i coneixement sobre aquests tres grans contractes que estava gestionant i jo li vull proposar que n’acabi la gestió”, va explicar ahir Madrenas.

Berloso, que no ha repetit com a regidor al consistori perquè anava de número 10 a la llista i JxCat va obtenir 9 regidors, podria ocupar, doncs, un càrrec de confiança a partir d’ara a l’Ajuntament gironí, tot i que no seria per tot el mandat. “Serà només durant el temps necessari, un any i mig o com a molt dos anys, perquè mati aquests tres grans contractes que estava portant”, va subratllar Madrenas, que va remarcar també que encara no sap si Berloso ho voldrà.

Berloso, que pertany a Demòcrates, va anunciar al març que repetiria i aniria a la candidatura de JxCat, i justament un dels motius que va donar per continuar, a més de l’“esperit de vocació pública”, va ser la “il·lusió” de continuar fent-se càrrec dels mateixos temes de què s’ocupava si tornaven a governar. Entre aquests, destaquen justament els que Madrenas ara li demana que continuï gestionant, ja que l’aigua, la neteja i l’empresa de la incineradora i la depuradora són tres dels contractes més importants de l’Ajuntament de Girona.

De fet, ja tres dies després de les eleccions del 26-M, que van deixar Berloso fora del ple, va transcendir que JxCat volia que tingués un paper actiu al govern de l’Ajuntament en cas que Madrenas pogués continuar governant, com ha passat.

LA FRASE

Té tota l’expertesa i coneixement d’aquests temes i li vull proposar que acabi de tancar-los
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia