Política

Masquef i Mindan seran a la Diputació de Girona per Junts

Tant l’exalcalde de Figueres com l’alcaldessa de Roses han recollit els avals necessaris i s’estrenaran a l’ens provincial

Durant el mandat 2019-2023, també serà diputat Josep Sala, l’alcalde de Forallac

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l’exalcalde de Figueres Jordi Masquef seran dues de les altres cares noves que hi haurà, per part de Junts per Catalunya, al nou ple de la Diputació de Girona. Així ho va confirmar ahir la formació, a qui, arran dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig, correspon tenir a l’ens provincial dos representants del partit judicial de Figueres. Des de JxCat es valorava positivament “l’experiència en política” tant de Mindan com de Masquef, i també els resultats que van obtenir en els darrers comicis locals. En tots dos casos, a més, van recollir ara els avals necessaris per ser diputats (com a requisit, cadascun d’ells necessitava que l’avalessin un terç dels regidors i regidores de JxCat del seu mateix partit judicial).

La victòria assolida per Jordi Masquef el 26-M va acabar sent del tot agredolça. La candidatura que va encapçalar va ser la més votada (va aconseguir vuit dels 21 regidors que formen el ple de la capital de l’Alt Empordà), però una aliança segellada entre quatre grups va fer que no assumís l’alcaldia. El govern de coalició que es va formar està integrat per ERC, el PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres, un acord que va posar fi a dotze anys seguits de governs de l’òrbita CiU-PDeCAT a la ciutat, i que va investir alcaldessa Agnès Lladó (ERC).

D’altra banda, Mindan és alcaldessa de Roses des del 2013 i, des de l’estiu del 2018, també era la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El 15 de juny passat va revalidar l’alcaldia mitjançant un acord de govern entre tres forces: Junts, ERC i Gent del Poble de Roses (GDPR). JxCat va ser la formació més votada el 26-M, si bé va quedar frec a frec amb ERC, ja que només els van separar 90 vots. En virtut del pacte de govern signat, Mindan continuarà com a alcaldessa fins al 2021, moment en què prendrà el relleu el número 1 d’ERC, Joan Plana.

Sala, incombustible

A JxCat li pertoca tenir un membre al ple de la Diputació pel que fa al partit judicial de la Bisbal d’Empordà. Dimarts es va celebrar un comitè executiu comarcal en el qual es va ratificar l’alcalde de Forallac, Josep Sala, com a representant del Baix Empordà a l’ens provincial per al mandat 2019-2023. Sala va començar com a regidor el 1983 i, des del 1987, s’ha presentat nou vegades a les eleccions municipals, en les quals sempre ha sortit com a alcalde per majoria absoluta. Va ser 12 anys president comarcal de CiU; va ser conseller i president al Consell Comarcal del Baix Empordà, i va estar dos mandats a la Diputació: del 2007 al 2011 a l’oposició, i del 2011 al 2015 com a diputat del govern que hi havia a la institució.

LA XIFRA

11
representants
de Junts hi haurà al ple de la Diputació; 9 d’ERC; 4 del PSC; 1 de la CUP, 1 d’IdS i 1 de Tots per l’Empordà.

LA DATA

1987
Aquest és l’any en què Sala va assumir per primera vegada l’alcaldia de Forallac. La manté des de llavors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid