Política

NATÀLIA FIGUERAS

ALCALDESSA DE MAÇANET DE LA SELVA

“És bàsic un pla de xoc de neteja”

pacte · “Hem intentat deixar les sigles de banda i treballar de manera que tothom se senti còmode”

“Ens agradaria arreglar el tema”

Jove i dona
La nova alcaldessa de Maçanet, candidata de Som, llista vinculada a Junts, amb només 30 anys ha esdevingut la primera dona al capdavant del consistori. Tot i així, ja va arribar a una regidoria als 19 anys i entre el 2015 i el 2017 va ser diputada al Parlament per les llistes de Junts pel Sí.

C

om viu això de ser la primera alcaldessa de Maçanet?
Doncs la veritat que amb molta il·lusió i molt de respecte. Tenim un municipi complex, gran, amb moltes activitats que es duen a terme per les entitat, molt actiu, i a la vegada amb moltes ganes d’arreglar les situacions que no acaben de funcionar i amb la il·lusió de poder-ho fer i projectar Maçanet.
A banda de ser la primera dona, també hi ha relleu generacional.
Sí, tant per edat com de gènere. Els companys no només representen un canvi generacional, sinó també d’actitud, d’actualització de la societat i d’intentar així connectar ajuntament i ciutadà.
Què voldria implementar primer?
Bé, a data d’avui estem com qui diu organitzant i fins i tot els regidors encara no tenen on seure, però sí que és veritat que hem començat amb quatre punts molt bàsics: organització interna, és a dir dotar el personal que tenim a l’Ajuntament de tots els instruments necessaris per fer front al dia a dia; segon, un pla de xoc de neteja tant en urbanitzacions com al nucli perquè tenim l’estiu a sobre, els camps estan molt secs i hi ha zones verdes que no estan fetes; un tercer punt és el de reorganitzar tota la part de ciutadania, tot i que és un municipi molt actiu i tenim unes instal·lacions molt bones, ens falta tot el tema de tècnics d’atenció a la ciutadania destinats tant a l’àmbit esportiu com educatiu, cultural, i, evidentment, l’últim punt estel·lar és el de l’aigua. La veritat és que és un dels punts que més em preocupa tant a mi com a equip de govern i en el qual ja estem treballant per donar una resposta.
Aquesta resposta cap a quin sentit va?
El primer que hem fet aquesta setmana és reunir-nos. Hem convocat tots els actors i les parts que els últims vuit anys han actuat en aquest tema per valorar les actuacions fetes fins ara, per saber en quin punt exacte estem i cap on ens hem de dirigir i per donar resposta, si hi ha algunes necessitats urgents ara a l’estiu, com ha passat alguna vegada, que la gent no tingui aigua, que les piscines no es puguin omplir, o que es quedin sis o set hores un cap de setmana amb aquesta calor, sense aigua no ja per beure, sinó per dur a terme el dia a dia d’un habitatge.
Què diu el pacte de govern?
També és un dels punts que estem organitzant. Nosaltres vam signar un pacte amb les tres forces polítiques, amb ERC i amb el partit socialista. La veritat és que, més que de partits parlem de persones, de projectes, i hem intentat deixar les sigles apartades i treballar de manera que tothom se senti còmode i en un full de ruta que pugui ser comú, en tot aquest eix de participació, a donar resposta al dia a dia, en un eix més social i vinculat sobretot a urbanitzacions, entorn i municipi. Estem acabant de fer la distribució del cartipàs, que en el pacte ja vam manifestar. Una de les novetats que tenim és que hi ha un regidor que porta Seguretat, Urbanitzacions i Entorn, o el que seria pagesia, que en aquest sentit fins ara no existia com a tal.
Què li agradaria que s’hagués dut a terme al final d’aquest mandat?
Treballem amb la idea d’un centre de dia, necessitem definitivament tenir un institut, tot i que evidentment hem d’acabar de coordinar-nos amb els dos centres educatius de primària, ens agradaria deixar arreglat el tema de l’aigua i que no ens trobem que d’aquí a quatre anys encara hi hagi veïns que obrin l’aixeta i els surti l’aigua marró o que estiguin unes hores sense aigua, i la reordenació de la zona esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia