Política

Els presos polítics arribaran dimecres a Catalunya

La Guàrdia Civil començarà aquesta tarda el trasllat dels set presos homes des de Soto del Real cap a Brians 2, des d’on seran portats a Lledoners

Forcadell i Bassa viatjaran dimecres directament d’Alcalá-Meco a Brians 2 i seran conduïdes d’allà cap a Mas d’Enric i el Puig de les Basses, respectivament

Els presos polítics independentistes tornaran en les properes hores a Catalunya, segons han confirmat fonts de Serveis Penitenciaris.

El ministeri espanyol d’Interior ha comunicat a la Generalitat que els nou presos i preses arribaran dimecres a la presó de Brians 2, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos, que els traslladaran als seus centres de destinació. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seran conduïts a la presó de Lledoners; Dolors Bassa anirà cap al Puig de les Basses (Alt Empordà), i Carme Forcadell a Mas d’Enric (Tarragonès).

La Guàrdia Civil iniciarà aquest dilluns el trasllat dels processats per l’1-O a Catalunya, un cop el Tribunal Suprem ha donat permís i Institucions Penitenciàries ha acabat els tràmits administratius necessaris.

El dispositiu comporta que aquesta tarda Junqueras, Romeva, Rull, Forn, Turull, Sànchez, i Cuixart sortiran de la presó madrilenya de Soto del Real en direcció al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. Dimarts seran traslladats al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, i dimecres arribaran a Brians 2.

El trasllat de Forcadell i Bassa es farà directament dimecres des d’Alcalá-Meco a Bians 2.

Segons fonts del ministeri citades per l’ACN, el procés de trasllat serà el mateix al que es va desplegar el juliol del 2018, quan el Suprem va permetre el trasllat a presons catalanes un cop acabada la instrucció del jutge Pablo Llarena. El tribunal va confirmar divendres passat en un ofici que no posa cap impediment i autoritza que els presos tornin als centres catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia