Política

Els set presos polítics de Soto del Real inicien el periple cap a Catalunya

La Guàrdia Civil trasllada Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forn, Rull i Turull a Valdemoro i arribaran dimecres a Brians 2 després de fer escala dimarts a Zuera

Forcadell i Bassa faran el trajecte directe d’Alcalà-Meco cap al centre de Sant Esteve Sesrovires

L’autocar de la Guàrdia Civil que transporta Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull ha sortit aquest diumenge a les 18.33 hores de Soto del Real amb destinació al centre penitenciari de Valdemoro.

Serà la primera de les dues parades que el presos faran en un periple de dos dies que acabarà dimecres al centre penitenciari de Brians 2. Allà passaran a estar sota la custòdia dels Mossos d’Esquadra, que els traslladarà als seus centres de destinació final. Carme Forcadell i Dolors Bassa faran el trajecte directe des d’Alcalá-Meco a Brians 2 en un sol dia el dimecres.

És el mateix dispositiu –i els mateixos trajectes– que es va activar ara fa un any, quan el Suprem va autoritzar el seu trasllat a presons catalanes un cop acabada la instrucció del cas. Divendres passat l’alt tribunal va confirmar en un ofici que no posa cap impediment perquè els líder independentistes tornin a les presons catalanes, on poden estar prop de les seves famílies i de les defenses a l’espera de la sentència.

Queda per determinar si tots ells encara hauran de tornar als centres penitenciaris de Madrid amb motiu de la lectura de la sentència del Tribunal Suprem, que fonts de la institució situen després de l’estiu.

El ministeri de l’Interior no ha volgut facilitar les hores ni els detalls d’aquest dispositiu “per raons de seguretat”, però assenyala el dimecres com el dia d’arribada a Catalunya. Un cop siguin a Brians 2, l’Àrea Penitenciària dels Mossos es farà càrrec de la custòdia i els distribuiran a les seves presons de destinació. Això és Lledoners (Bages) en el cas de Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forn, Rull i Turull. Carme Forcadell ha sol·licitat el trasllat a Mas d’Enric (Tarragonès) i Dolors Bassa al Puig de les Basses (Alt Empordà).

Romeva: “No tornem a casa, tornem a Lledoners”

El conseller d’Exteriors del govern de Carles Puigdemont, Raül Romeva, ha comentat que, per a ell, el retorn a Catalunya no serà per tornar a casa seva sinó per ingressar a la presó de Lledoners. “No tornem a casa, tornem a Lledoners”, ha lamentat en un missatge a les xarxes socials.

Segons ell, amb la sortida de Soto del Real per traslladar-lo a un centre penitenciari català “continua la vulneració flagrant de drets” i, ell i els seus companys, continuen sent “presos polítics”.

Tot i això, ha volgut llançar un missatge de fermesa: Aquí i allà, persistirem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona