Política

Sánchez i Iglesias es reuneixen per avançar en l’acord d’investidura

La trobada es produeix a iniciativa del PSOE, segons Podem

La formació morada demana al president del govern espanyol en funcions que aclareixi quina és la seva posició respecte a la formació de govern

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, es tornaran a reunir aquesta tarda de dimarts a La Moncloa per avançar en l’acord d’investidura i clarificar l’abast del govern de cooperació que tots dos es van comprometre a impulsar.

Fonts de Podem asseguren que hi assisteixen amb l’objectiu de demanar a Sánchez que aclareixi quina és la seva posició respecte a la formació de govern perquè en els últim dies han sentit “missatges molt diversos” i “posicions contradictòries” al si del PSOE. Podem insisteix que el “govern de cooperació” passa necessàriament per un executiu “de coalició”, un extrem que el PSOE no clarifica.

La reunió té lloc l’endemà que Sánchez rebés a la Moncloa el líder del PP, Pablo Casado, i que Rivera renunciés a mantenir una trobada adduint que ja ha deixat clar el seu no a la investidura.

Segons Podem la reunió es produeix a iniciativa de Sánchez –com en el cas de Casado- després de diverses jornades marcades pels missatges de dirigents del PSOE a PP i Cs perquè facilitin una investidura amb la seva abstenció. Les dues formacions de la dreta mantenen la porta tancada malgrat el debat intern que ha provocar la qüestió a Cs, on el portaveu econòmic, Toni Roldán, i l’eurodiputat Javier Nart han abandonat la direcció.

Fonts de la Moncloa han apuntat aquest dimarts que el president espanyol està decidit a sotmetre’s a la investidura durant el mes de juliol tingui o no els suports garantits, una decisió que deixaria la pilota a la teulada de les formacions que han de permetre la seva investidura amb un sí o bé amb una abstenció.

Podem manté de moment la voluntat d’impulsar l’acord per la via dels partits que van donar suport a la moció de censura, si bé demana ser present al govern.

Si finalment Sánchez té el suport de Podem, necessita com a mínim, una abstenció d’ERC per a ser investit en segona volta, una posició amb la qual no pot comptar a priori.

La sessió d’investidura no tindrà lloc en cap cas a la primera setmana de juliol, i si que es pot produir a partir d’aquest moment. En cas que fracassi s’activarà el termini de dos mesos per a la convocatòria d’unes noves eleccions, fet que permetria encara una segona sessió d’investidura al mes de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona