Política

Els presos polítics ja són a Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses

Els nou líders independentistes seran sotmesos en les properes hores a una revisió mèdica i podran trucar als seus familiars

Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart esperaran la sentència de l’1-O al mòdul 2 del centre de Sant Joan de Vilatorrada; Forcadell i Bassa ho faran als mòduls de dones de les presons del Catllar i Figueres, respectivament

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han ingressat a primera hora de la tarda d’aquest dimecres al Centre Penitenciari Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada). L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ho ha fet minuts més tard a la presó de Mas d’Enric (El Catllar) i Dolors Bassa ha tancat l’operatiu de trasllat cap a tres quarts de quatre de la tarda en arribar al Puig de les Basses (Figueres), segons han informat fonts dels Serveis Penitenciaris.

Els nou dirigents independentistes processats per l’1-O han estat conduïts primer al mòdul d’ingressos, on se’ls ha estat identificats mitjançant l’empremta dactilar. En aquestes primeres hores, seran sotmesos a una revisió mèdica i podran trucar a les seves famílies. El proper cap de setmana podran rebre les primeres visites de familiars.

Els set presos polítics homes han arribat poc abans de la una del migdia a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), amb un autobús de la Guàrdia Civil procedents de la presó de Zuera (Saragossa), on van arribar aquest dimarts des de Madrid. Al voltant d’una hora més tard han arribat a Brians 2 Carme Forcadell i Dolors Bassa, que han viatjat directament des de la presó madrilenya d’Alcalá-Meco, d’on han sortit cap a dos quarts de nou del matí.

Cap a les dues els Mossos d’Esquadra els han conduït fins a Lledoners, a on han arribat a les 15.06 hores. Tots set esperaran la sentència del judici de l’1-O al mòdul 2 del centre bagenc, on ocuparan cel·les individuals.

Forcadell i Bassa han estat traslladades pocs minuts després d’arribar cap als centres de Mas d’Enric (Tarragonès) i Puig de les Basses (Alt Empordà), respectivament.

L’expresidenta del Parlament ha arribat a la presó del Catllar a les 15.25 hores i ingressarà al mòdul de dones d’aquest centre, on ocuparà una cel·la individual. El mòdul de dones és un dels 9 mòduls de vida de Mas d’Enric. Té una capacitat per a una seixantena d’internes i actualment l’ocupen una quarantena de dones.

La consellera Dolors Bassa ha estat l’última en arribar al centre de destí. La comitiva que l’ha traslladada ha Figueres ha entrat a la presó del Puig de les Basses a tres quarts de quatre de la tarda. De la mateixa manera que els seus companys processats, Bassa ha passat primer pel mòdul d’ingressos i posteriorment ingressarà al mòdul de dones de la presó empordanesa, on també ocuparà una cel·la individual. El mòdul té una capacitat per a una seixantena d’internes i actualment l’ocupen una quarantena de dones.

Els presos polítics seguiran les rutines previstes per als interns preventius dels seus respectius centres, que permeten la seva participació en diferents activitats de la vida del mòdul, a excepció de les activitats de tractament especialitzades en un delicte atès que no han estat condemnats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia