Política

Junts per la República demana votar en contra de la investidura de Sánchez

Els independents de JxCat argumenta que el PSOE no s’ha “desdit de la repressió” i la seva voluntat de diàleg “és mínima”

El grup subratlla que els presos no han de ser “moneda de canvi”

Junts per la República (JxRep), organització que agrupa independents de Junts per Catalunya (JxCat), ha reclamat aquest dijous votar “no” a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Just el dia que els presos d’JxCat i diputats suspesos Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han expressat per carta la seva aposta per l’abstenció, JxRep ha fixat la seva posició en el no.

L’organització, liderada per Ferran Mascarell i Agustí Colomines, creu que va ser “completament legítim i necessari” donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy (PP), però ha recalcat que el govern del PSOE, amb Pedro Sánchez al capdavant, no s’ha “desdit” de la “repressió”, i això prova que aquesta “continuarà sent la seva estratègia”.

A més, segons l’organització el PSOE “ha donat senyals inequívocs que la seva voluntat de diàleg és mínima”.

JxRep recalca en un comunicat que els presos “no han de convertir-se en moneda de canvi de res” i opina que la seva situació processal i personal no variarà “sigui quin sigui el sentit de vot dels grups independentistes” al Congrés.

La formació considera que l’independentisme només podria plantejar-se facilitar la investidura de Sánchez si hi hagués un acord per obrir taula de negociació per a la celebració d’un referèndum pactat.

Entre les altres condicions que s’enumeren, destaquen la d’atendre les recomanacions del grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU i retirar els “impediments” perquè Carles Pugidemont, Antoni Comín i Oriol Junqueras puguin prendre possessió com a eurodiputats.

Els presos, per l’abstenció

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez han expressat a la direcció de JxCat a través d’una carta la seva aposta per una abstenció en el debat d’investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, segons ha avançat Nació Digital.

Fonts de JxCat consultades per Efe han confirmat l’existència d’aquesta missiva, sense voler oferir detalls de la seva literalitat perquè no és pública.

Les mateixes fonts han indicat que al si del grup de JxCat al Congrés Dels Diputats existeixen posicionaments diferents i que encara no està definit el sentit del vot en el futur debat d’investidura.

A part dels tres diputats presos i suspesos, els altres parlamentaris de JxCat al Congrés són Laura Borràs, Miriam Nogueras i Jaume Alonso Cuevillas, pròxims a Carles Puigdemont, i Sergi Miquel, militant del PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona