Política

Bosch defensa a l’ONU una “solució democràtica”

Bosch duu a les Nacions Unides la situació política de Catalunya

Borrell veu perillar el seu futur càrrec a Brussel·les i nega haver investigat els correus del govern

Alfred Bosch va fer un al·legat ahir davant l’ONU en què va demanar una “solució democràtica” per desblocar la situació política “sensible” que viuen Catalunya i l’Estat espanyol. El conseller d’Acció Exterior va assegurar que confia en les organitzacions internacionals per aconseguir “un món millor” i va fer una crida en favor de treballar “per la pau, la justícia i la fortalesa de les institucions”. A més, Bosch va desafiar el ministre en funcions, Josep Borrell, a fer un debat públic en una cadena internacional centrat en el presumpte cas d’espionatge de l’executiu espanyol al govern. El conseller reclama que, si Borrell no dona explicacions “convincents”, ha de dimitir.

Segons Bosch, els mateixos informes del govern espanyol sobre el tancament de tres delegacions del govern a l’exterior són una evidència del presumpte espionatge.

En aquest context, Josep Borrell prepara la seva audiència davant el Parlament Europeu per defensar la candidatura a liderar la diplomàcia europea, una candidatura que trontolla per l’embat independentista i les crítiques per la seva posició en els dossiers més delicats de l’agenda internacional. El ministre d’Exteriors en funcions veu perillar les seves possibilitats de gestionar la política exterior de la UE, perquè ha de convèncer dues terceres parts de l’Eurocambra que és la persona més adequada.

Ahir el va perseguir el presumpte cas d’espionatge al govern fins a la capital europea. Borrell va negar “cap” intervenció de correus electrònics per elaborar informes sobre les delegacions catalanes a l’exterior. “El ministeri no té capacitat ni voluntat per fer aquestes coses”, va defensar, irritat.

Borrell està molest per la campanya contra la seva candidatura i espera una temptativa de l’independentisme de sabotejar el seu futur a Brussel·les. A més, també el penalitza la posició de l’Estat espanyol sobre Kosovo, Veneçuela i Palestina i les polèmiques amb Gibraltar i Rússia.

LA FRASE

Prepararé l’audiència adequadament, però mai es pot fer content tothom
Josep Borrell
ministre d’afers estrangers de l’estat espanyol

LA FRASE

No sé si espien correus o què espien, però hi ha informes en què es diu que es fa un seguiment
Alfred Bosch
conseller d’acció exterior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia