Política

Àrees noves i “més racons” per a l’equip de govern de Breda

ERC té vuit dels onze regidors del ple i “farà més feina”

L’alcalde és l’únic integrant amb dedicació plena

L’ampliació del nombre de regidors de l’equip de govern de Breda, d’ERC, durà “danys col·laterals”, explica l’alcalde, Dídac Manresa. Els republicans han ampliat el nombre d’edils en el ple –de sis a vuit–, cosa que permetrà tenir àrees noves i arribar “a més racons”, diu Manresa.

ERC ha guanyat per segon cop amb majoria absoluta –JxCat, la CUP i el PSC tenen un regidor cadascun– i podrà destinar més esforços, entre altres àrees, a habitatge, que durà directament l’alcalde, o al bon govern i a la transparència, de què s’encarregarà Sam Torres. “Hem de protegir les persones perquè puguin accedir a un habitatge en els casos, un de recent, que hi hagi execucions hipotecàries”, assenyala Manresa, que diu que fins ara treballen amb l’oficina del Baix Montseny a Sant Celoni.

El batlle serà l’únic amb dedicació exclusiva. Cobrarà 30.916,92 euros anuals bruts, uns 700 més que al final del mandat anterior. Manresa percebrà 1.700 euros mensuals nets. En el final del mandat anterior, en cobrava uns 1.600.

“Els danys col·laterals” de què parla Manresa són deguts a l’increment del nombre de regidors. L’assistència a les juntes de govern local, setmanals, permetrà cobrar a set edils 200 euros per sessió. És el mateix preu que abans, diu l’alcalde, que no cobra per assistències. En el ple del 26 de juny, Judit Cortada (JxCat) va dir que els càrrecs electes municipals cobraran més, i Manresa li va contestar que són més i que faran “més feina”.

La distribució de les àrees és: Dídac Manresa, Alcaldia, Urbanisme, Obres, Hisenda i Habitatge; Andreu Pujol, Cultura i Patrimoni, Comunicació i Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; Eva Andrés, Participació Ciutadana, TIC, Educació i Joventut; Pep Amargant, Governació, Serveis i Manteniment; Núria Marès, Festes i Igualtat; Rosa Prat, Salut, Benestar Social i Esports, i Elisabet Vilamala, Gent Gran, Ciutadania i Entitats.

LA XIFRA

200
euros
cobren set dels vuit regidors de l’equip de govern per assistir a les juntes de govern, que són setmanals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia