Política

Cadena perpètua per al ‘narco’ mexicà ‘El Chapo’ Guzmán

El narcotraficant mexicà Joaquín El Chapo Guzmán Loera va ser condemnat ahir a cadena perpètua més trenta anys addicionals, per un jutge federal de Nova York, fet que posa fi a un llarg procés judicial que va començar amb la seva detenció a Mèxic el 2016 i la seva posterior extradició als Estats Units.

El Chapo Guzmán, de 62 anys, ja havia estat declarat culpable el febrer passat per un jurat dels deu càrrecs a què s’enfrontava, inclosa la participació en una empresa criminal continuada i els càrrecs de tràfic de drogues, entre altres.

El condemnat va reaccionar amb duresa a la sentència i va acusar els Estats Units de ser “corruptes”, alhora que la seva defensa va qualificar el judici d’“espectacle” i va anunciar que recorrerà contra la decisió del jutge.

Per la seva part, el fiscal del Districte Est de Nova York, Richard P. Donoghue, va dir que la sentència és “ben merescuda i vol dir que Guzmán mai tornarà a fer que milions de vides es perdin a causa de la violència i l’addicció a les drogues”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia