Política

JxCat pacta a Alpicat amb PSC i Cs àrees de govern

L’alcalde Joan Giralt s’assegura així la majoria als plens després de no aconseguir cap acord amb ERC, la CUP i el grup independent Alpicat es Mou

JxCat ha tancat un acord de cartipàs amb el PSC i Cs a Alpicat (Segrià). És el primer pacte d’aquestes característiques a les comarques de Ponent que inclou la formació taronja. L’acord inclou que la regidora del PSC es faci càrrec de la regidoria de Sanitat i Drets Socials i la de Cs la d’Economia i Drets de la Dona. Amb 5 regidors JxCat ha tancat aquest pacte davant la falta d’acord amb ERC, que té 3 regidors, la CUP, que en té 1 i Alpicat es Mou, que en té 2. Les dos regidores tindran una retribució de 10.500 euros bruts a l’any per una dedicació del 28% de la jornada laboral i assistiran a les juntes de govern com a convidades, amb veu però sense vot. Des de la CUP, Josep Cabré ha definit l’acord de l’alcalde Josep Giralt com el ’’pacte de la vergonya i del 155’’. Està previst que s’aprovi en un ple dimarts que ve.

La CUP també ha criticat que l’alcalde Joan Giralt s’hagi fixat un salari amb dedicació del 80% tot i que també és diputat de JxCat a la Diputació de Lleida. Per contra, l’alcalde ha assenyalat en declaracions als diaris Segre i Mañana que l’acord amb Cs i PSC és una ’’col·laboració’’ que va més enllà de les qüestions independentistes on s’actuarà amb la pròpia ideologia de cada formació.

El distanciament entre formacions independentistes a Alpicat ja es va posar de manifest durant el Ple d’investidura quan ERC va presentar candidatura a l’alcaldia però només va aconseguir el suport de la CUP i Alpicat es Mou de manera que es va quedar a un regidor per aconseguir-la. JxCat va aconseguir doncs revalidar l’alcaldia en segona votació al ser la força amb més representació.

Cs desmenteix el pacte i diu que no donaran suport al cartipàs

El secretari d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan Garcia, ha desmentit aquest divendres l’existència d’un pacte de govern amb JxCat a Alpicat. Des de la formació taronja asseguren que no van donar suport a l’alcalde Joan Giralt i que tampoc ho faran dimarts que ve en la votació del cartipàs municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona