Política

Comissió d’investigació de l’1-O al Parlament

La proposta de la CUP rep el suport de JxCat, ERC i els Comuns i es registrarà d’aquí a pocs dies

Volen identificar els responsables de la “violència institucional”

El Parlament constituirà una comissió d’investigació sobre l’1-O amb l’objectiu d’analitzar la “repressió” de l’Estat i la “vulneració dels drets fonamentals”. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la CUP que es registrarà els pròxims dies de manera conjunta amb la resta de grups que segons els anticapitalistes hi donen suport: JxCat, ERC i els comuns. Per tant, la iniciativa tirarà endavant amb tota seguretat perquè, segons el reglament del Parlament, una comissió d’investigació s’ha de crear quan la demanen una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris. En cas que ho demanessin dos grups o una cinquena part dels diputats, la proposta s’hauria de sotmetre a la votació del ple del Parlament.

La CUP va explicar ahir en un comunicat que els continguts bàsics de la comissió d’investigació haurien de ser documentar la “violència institucional”, determinar-ne els responsables polítics i administratius i estudiar-ne els “danys” i les seves conseqüències.

Pancarta pels presos

D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona penjarà a la façana un cartell a favor de la llibertat dels polítics del procés presos, segons va aprovar ahir el ple amb el vot de qualitat de l’alcalde, Pau Ricomà (ERC). Esquerra, Junts per Tarragona i la CUP havien presentat una moció conjunta en aquest sentit i en la votació es va produir un empat a dotze entre els vots a favor i en contra, del PSC, Cs i el PP, amb l’abstenció dels Comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia