Política

La Moncloa evita valorar la relació d’Es-Satty i el CNI

Celaá defensa que ja es van donar explicacions al Congrés

Bateria de preguntes d’ERC al govern espanyol

La vicepresidenta del govern espanyol, Isabel Celaá, va evitar valorar ahir les informacions del diari Público que van revelant detalls de la relació entre el Centro Nacional de Inteligencia, els serveis secrets espanyols, i el cervell dels atemptats de la Rambla i Cambrils del 17 d’agost del 2017, l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty. Celaá es va limitar a recordar que “aquesta qüestió ja va tenir la seva articulació fins i tot al mateix Congrés, on el director del CNI, Félix Sanz Roldán, va comparèixer el març del 2018 a la comissió de Secrets Oficials –que es fa a porta tancada– per donar explicacions i informacions en aquest sentit”. Ara, segons Celaá, això no treu que es pugui donar més informació, si es té, tot i defensar que aquest tema està ja en l’àmbit judicial.

Carta als consolats

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, l’enviament de cartes als consolats dels països amb víctimes mortals de l’atemptat de l’agost del 2017 per donar a conèixer les informacions publicades aquests últims dies sobre aquells fets. En la carta, el govern de la Generalitat es posa a disposició d’aquests països “per a qualsevol necessitat que tinguin”. Per la seva part, ERC va registrar ahir una bateria de preguntes per escrit dirigides al govern espanyol perquè doni explicacions sobre la vinculació entre el CNI i l’imam de Ripoll. Entre altres, els republicans pregunten a l’executiu per què el CNI no va posar punt final als preparatius de l’atemptat abans que es produís, si la investigació estava autoritzada per algun jutge del Tribunal Suprem, quan i com es va esborrar la fitxa de l’imam com a confident i si el CNI va col·locar Es-Satty com a imam a Ripoll.

En la seva darrera entrega, el diari Público assegura que el CNI va intentar que Es-Satty fes d’imam a Barcelona i que va esborrar qualsevol dada d’ell a la base de dades, cosa que va dificultar les investigacions dels Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona