Política

El PDeCAT obre el debat per decidir l’encaix amb JxCat

Vol consultar les bases fins al 20 de setembre

El president demana “obertura de mires” per ampliar l’espai

El Partit Demòcrata (PDeCAT) va obrir ahir a les bases el debat per decidir quin ha de ser el futur del partit i el seu encaix amb la formació de JxCat, impulsada per l’expresident Carles Puigdemont des de l’exili i que, avui, ja és la marca a totes les institucions. El debat s’obria, ahir, al darrer consell nacional del PDeCAT abans de les vacances i el seu president, David Bonvehí, demanava als associats en el discurs obert als mitjans de comunicació “obertura de mires i responsabilitat a l’hora de proposar solucions viables per fer més gran aquest projecte”.

En referència implícita al PDeCAT però també a JxCat i a la Crida que també ha impulsat amb èxit més dubtós l’entorn de Puigdemont, Bonvehí reafirmava ahir “l’aposta perquè el partit continuï unit de la manera més transversal possible” i destacava com a principal èxit la victòria de JxCat a les europees amb Puigdemont com a cap de llista i a qui es referia com el líder del procés independentista entre un llarg aplaudiment de la militància. El president del partit que substitueix Convergència (CDC) demanava enfocar aquest debat pensant en els propers quatre anys “de manera serena i reflexiva” i no dubtava a apostar per “fer evolucionar el nostre partit”.

El PDeCAT abordarà el debat d’aquests dos mesos a través dels òrgans comarcals i sectorials i es planteja nomenar un relator i altres persones per ordenar i prendre nota de les deliberacions i conclusions abans que la direcció decideixi a partir del 20 de setembre.

El president de la formació, però, reconeix que en altres comicis els resultats no han estat “del tot satisfactoris” i defensa que l’espai polític que representen ha de millorar presència i incidència, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i va demanar “confiança” perquè “aquest projecte està creant nous lideratges”. El govern de la Diputació de Barcelona el considera un dels instruments per fer polítiques públiques per als ajuntaments que ajudin a millorar resultats.

Defensa del pacte amb el PSC

Bonvehí va defensar el pacte de govern amb el PSC a la Diputació de Barcelona perquè amb ERC no sumaven: “Vam entendre que havíem de mirar que no quedés en mans dels unionistes.” Per ell, JxCat no podia deixar perdre un organisme essencial per als municipis en carreteres, cultura o la xarxa de biblioteques públiques. “No hi ha res més” que això, segons Bonvehí, que qualifica ERC com a “soci estratègic” i recorda que s’hi ha pactat a les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona així com als tres ajuntaments d’aquestes capitals. El pacte a la Diputació de Barcelona, conclou, els ha de permetre millorar resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia