Política

ERC a Sánchez: ni línia vermella ni xec en blanc

Torrent insta el president espanyol a triar entre extrema dreta i diàleg

El president del Parlament, Roger Torrent, va retreure ahir a Pedro Sánchez la seva arrogància i el va instar a triar entre l’extrema dreta i el diàleg. Torrent va exigir al president del govern espanyol en funcions que faci política i que no es comporti com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta, amb relació al ple d’investidura que s’ha de celebrar la setmana vinent. “Ja n’hi ha prou, de tanta arrogància. Li exigim que faci política i això vol dir que triï si es vol deixar arrossegar i acomplexar per l’extrema dreta o plantejar governs progressistes que obrin la porta al diàleg”, va afirmar el president del Parlament.

Torrent va assegurar que ERC no “bloquejarà res” i que no posarà “ni línies vermelles ni xecs en blanc”: “Hem vingut a fer política”, va subratllar. El republicà, que va fer aquestes declaracions en l’acte polític durant la 24a edició de l’Acampada Jove, que organitzen les joventuts d’ERC a Montblanc, a la Conca de Barberà, va fer també una crida perquè el terme república no es converteixi en una cosa “folklòrica”, sinó que s’ompli de contingut perquè significa “el futur digne de la gent”.

“Nosaltres no estem aquí per fer un canvi de bandera. Per a nosaltres, la República són escoles, hospitals i universitats públiques. Són oportunitats i esperances. És justícia social. La República és antifeixisme, feminisme i ecologisme. És radicalitat democràtica”, va afirmar Torrent. En aquest sentit, va demanar que el terme “no es buidi de contingut”.

Dirigint-se als joves republicans presents en l’acampada, Torrent els va animar a ser “el fil vermell del compromís social i nacional”, i els va assegurar que comparteixen “la responsabilitat d’estat al costat de la gent”.

Control del territori

Per altra banda, Demòcrates va reafirmar-se ahir en la seva aposta per la via unilateral per aconseguir la independència i va fer una crida al conjunt de les forces polítiques a reptar l’Estat a “una pugna total”, arribant a elaborar “un pla per dur a terme el control efectiu del territori”. Així ho van aprovar per unanimitat els consellers nacionals d’aquesta formació, nascuda el 2015 d’una escissió de l’extinta UDC i que disposa de dos diputats integrats en el grup d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona