Política

Cuixart reclama una reunió amb Pedro Sánchez

Li envia una carta perquè l’inclogui en la roda de contactes que fa amb entitats

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que està en presó preventiva des del 16 d’octubre del 2017, ha reclamat per carta al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, mantenir una reunió emmarcada en la roda de consultes que el líder socialista té aquests dies amb representants d’entitats i col·lectius de la societat civil. Cuixart assegura en la missiva del 2 d’agost que com a president d’Òmnium –recorda a Sánchez que té més de 175.000 socis i 58 anys d’història i que és “la major entitat cívica cultural de l’Estat”– té la responsabilitat de parlar amb tothom i que està convençut que “la resolució democràtica del conflicte passa per l’empatia i vèncer així la por al diàleg”.

Cuixart li avança que li agradaria exposar-li personalment “els avenços de la plataforma Som el 80%”, que aglutina una representació molt transversal de persones públiques que “coincideixen que la resolució del conflicte polític passa pel diàleg entre totes els parts i sense exclusions”. A més, Cuixart afirma que considera important poder-li explicar l’abast de l’afirmació “ho tornarem a fer” que va fer durant la declaració al Tribunal Suprem, ja que considera que conté “de manera nítida una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret a l’autodeterminació”. A l’escrit li assegura el compromís d’Òmnium amb la democràcia i la llibertat d’expressió, reunió i manifestació arreu i, per això, li demana que el govern que es constitueixi derogui la llei mordassa.

Sánchez reprèn contactes i el PP vol que s’aparti

Pedro Sánchez, l’endemà de la crida de Felip VI als partits per trobar una solució abans d’anar a eleccions, va iniciar una nova tanda per buscar suports per a un nou intent d’investidura. Ho va fer a la tarda amb Compromís i aviat ho farà amb el PNB, mentre que el secretari general del PP, Teodoro García Egea, li demanava que s’apartés, en considerar-lo “l’únic element de bloqueig” de la democràcia espanyola, i proposava que hi hagi un candidat del PP i Cs que tingués l’abstenció de la resta de partits constitucionalistes, inclòs el PSOE. Sánchez es va reunir al matí amb organitzacions juvenils i entitats ecologistes que li van exigir la formació d’un govern aviat per començar a implementar mesures contra la crisi climàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA