Política

AMADEU ROSELL

ALCALDE DE LLANARS

“Ens cal cobrir la pista esportiva”

L’alcalde afirma que és una prioritat i una necessitat social

Reclama més civisme per millorar la gestió dels serveis

Nascut a Manresa el 1952, és músic professional (música tradicional i l’animació infantil). Afirma que no és polític, que és un alcalde de poble que gestiona amb sentit comú.

Repeteix a l’alcaldia i enceta el seu segon mandat anunciant que li agradaria cobrir la pista esportiva, una qüestió que diu que és d’interès social i general al poble. Reclama més civisme i col·laboració.

A Llanars, no hi ha tradició de confrontació política…
No. Ens vam presentar fa quatre anys, perquè el govern anterior va decidir no fer-ho. No vam entrar en una pugna electoral. L’equip ens ha anat bé i ara hi hem fet petits canvis, perquè alguns, essent del poble, no hi viuen i era difícil gestionar algunes coses.
Quina valoració fa de les eleccions?
Érem llista única i fa por que la gent no vagi a votar, perquè ja sap que hi haurà consistori. Tot i això, però, hi va haver quasi un setanta per cent de participació. Aquesta xifra és important, perquè com a polític necessites sentir el suport de la gent.
Continuïtat total, doncs?
Sí. En el nostre primer mandat, vam fer accions molt importants, sobretot la connexió del clavegueram a la depuradora de Camprodon. L’obra del clavegueram en alta estava mal feta i es va refer gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua. Ara, ens cal ampliar la part del cementiri i fer petits retocs en altres punts. Tots depèn dels ajuts.
Han treballat molt el tema de les pastures. El tenen solucionat?
Sí, estem impulsant un projecte de recuperació de pastures. El canvi climàtic és un fet i teníem moltes zones de pastures envaïdes per vegetació de muntanya. Tenim els nuclis de Feitús i Espinalva amb molts ramaders, als quals els cal pastures. El projecte preveu la neteja vegetal i l’aprofitament de la biomassa per a la calefacció dels equipaments municipals i de l’església. A més, hem obert vials nous per a la ramaderia. Ara, els qui tenen bestiar arriben a dalt la serra Cavallera. A la vegada, això ens permet gestionar millor la muntanya en cas d’accidents, focs, etc.
Però això, fa més accessible la muntanya als visitants…
No, perquè hi hem limitat l’accés. L’obertura de nous vials no és per anar a buscar bolets.
Han regulat l’accés al bosc com altres municipis?
No. La gent es queixa d’aquest tipus de regulacions, però ha d’entendre que no es fa per evitar omplir el bosc de cotxes i porqueria.
En què treballen?
Estem fent l’avantprojecte per cobrir la pista esportiva. La meteorologia és insegura i només tenim coberta la sala de ball, que és de la Joventut Llanarenca i la tenim cedida. La capacitat és limitada i, per tant, ens fa falta un espai cobert. No serà un cobriment tipus pista poliesportiva, d’alçades molt grans. A part, a l’hivern, ens trobem que la canalla plega a les cinc de l’escola i han d’anar a casa, també quan neva o plou no tenen espais de trobada i de joc.
L’entorn, però, és privilegiat...
Cal fer-la molt bé, no amb quatre ferros o planxes, sinó amb material del país, i no trencar la dinàmica de l’entorn.
Els calen, però, ajuts per cobrir la pista?
Ho farem igualment, no depenent d’ajuts, tot i que per a la primera part mirarem d’acollir-nos alguna línia de subvenció.
Altres projectes?
N’hi ha sempre, mai no s’acaben. Als pobles, el problema és que tenim pocs habitants i, en moments determinats, hem de donar serveis a una població que es multiplica per tres o per cinc. Això vol dir recollida de deixalles, xarxa d’aigua… No seria un problema gran, si la gent fos més cívica i col·laborés una mica. Un exemple són les defecacions dels gossos; si tothom les recollís, no es generaria un problema. Tothom es dutxa entre vuit i deu del matí; si parem l’aigua quan ens ensabonem, no hi haurà problemes de subministrament. I si no es pot aparcar en un lloc, no ho fem, perquè no tenim municipals que ho solucionin i molestem les altres persones. L’ajuda de la gent és imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia