Política

La Fiscalia es mostra favorable a que Cuixart tingui un permís per sortir de presó pel naixement del seu fill

L’informe assegura que caldria concedir-li el temps fora de Lledoners “amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin”

El fiscal de la sala del Tribunal Suprem s’ha mostrat favorable a que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, obtingui un permís per deixar la seva presó preventiva a Lledoners i acudir al naixement del seu fill, previst per a la segona quinzena de setembre.

La fiscalia respon així el requeriment que la defensa de Cuixart havia fet perquè es pronunciés. El president d’Òmnium havia sol·licitat que se li permetés abandonar la presó “per acompanyar i acudir al part” a la seva parella, Txell Bonet.

La petició de sortida inclouria les sis hores següents al naixement i unes altres sis de diàries mentre Bonet estigui ingressada. La previsió és que es produeixi la segona quinzena de setembre, però es demana certa flexibilitat per si s’avança o es retarda.

A l’escrit, el fiscal assegura que “interessa que se li autoritzi el sol·licitant la sortida del centre penitenciari per a l’assistència al naixement del seu fill quan es produeixi, amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin”.

I és que la Fiscalia recorda que l’article 47 de la Llei penitenciària detalla que “en cas de defunció o malaltia greu dels pares, cònjuge, fills, germans i altres persones íntimament vinculades amb els interns, en cas de part de l’esposa, així com per importants i comprovats motius, amb les mesures de seguretat adequades, es concediran permisos de sortida, tret que concorrin circumstàncies excepcionals”.

És per això que es creu que el cas de Cuixart s’adequa perfectament a aquest article.

L’escrit del fiscal, a més, detalla que els permisos a què es refereix l’article podran ser concedits “a interns preventius amb l’aprovació, en cada cas, de l’autoritat judicial corresponent”, i que “no obstant això, la sol·licitud que el permís s’estengui a tots els dies que duri l’hospitalització de la mare amb motiu del part haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en atenció a les circumstàncies concurrents en aquest moment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia