Política

hong kong

Els mestres se sumen a les protestes per “protegir la pròxima generació”

Milers de professors de Hong Kong –més de 22.000 segons l’organització i 8.300 segons la policia– van desafiar la pluja per sumar-se a les protestes contra el govern local i la seva polèmica proposta de llei d’extradició. L’endemà que milers d’estudiants de secundària s’haguessin manifestat per reclamar més democràcia, els mestres van sortir als carrers sota el lema Protegim la pròxima generació, deixeu que parlin les nostres consciències, en suport a les mobilitzacions que des de fa 11 caps de setmana lidera la joventut de l’illa. Sota l’aixopluc dels paraigües, els manifestants van marxar fins a la residència de la cap del govern, la proxinesa Carrie Lam, al crit de “protegiu els estudiants!”, “prou brutalitat policial!” i “escolteu les demandes del poble!”.

Es tracta de la segona vegada des que van començar les mobilitzacions massives, el juny passat, que els professors es manifesten. El diputat i director del convocant Sindicat de Professors Professionals de Hong Kong, Ip Kin-yuen, va criticar la policia per la seva duresa amb els joves en les protestes i el govern per no adoptar mesures respecte a les demandes dels manifestants, que bàsicament s’oposen a l’autoritarisme xinès. “Quan veig com està la situació ara mateix, no veig un futur per als nens”, va dir Li, de 30 anys, professora de parvulari que va ajudar a organitzar la manifestació, el testimoni de la qual recollia el diari britànic The Guardian. “Avui els professors han sortit per demostrar als estudiants que els entenem i lluitarem amb ells fins al final”, hi va afegir. La marxa, que va disposar del permís de la policia, va transcórrer sense incidents tot i l’extrema tensió regnant al territori i va ser la primera de les almenys tres manifestacions convocades ahir. La segona va transcórrer sota el lema Reclamem les nostres terres, restaurem la nostra pau pels districtes residencials de Hung Hom i Kwa Wan. Tot i que inicialment la protesta havia estat prohibida per la policia, els organitzadors van aconseguir finalment el permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia