Política

Vergés enceta avui la 51a Universitat Catalana d’Estiu

La consellera serà a la inauguració amb el vicepresident de la Cambra de Barcelona

Torra tanca el 50è aniversari

Amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés, i una lliçó inaugural a càrrec del vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pere Barrios, sobre empresa i compromís, aquest migdia comença a Prada la 51a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), amb el lema Un alè d’esperança a Europa. Com és habitual, la cita de la Catalunya del Nord, que s’allargarà fins dissabte vinent, destaca pel vessant polític i cultural, si bé arriba farcida de cursos acadèmics en àrees com dret, història, llengua, literatura, economia o ciències de la salut, en col·laboració amb professors i universitats de tots els Països Catalans. Així mateix, a més de concerts, tallers i actes culturals paral·lels, es preveuen diverses jornades, com les de l’Assemblea Nacional Catalana, la Fundació Josep Irla, la Societat Andorrana de Ciències i l’Obra Cultural de l’Alguer; debats, com el que protagonitzaran dimecres els presidents de les entitats sobiranistes de Catalunya, el País Valencià i les Illes, com Elisenda Paluzie de l’ANC; commemoracions, com la del desè aniversari de les primeres consultes populars, a més d’homenatges pòstums a la historiadora Eva Serra o la filòloga Aina Moll. Divendres la Plataforma de Dones per la República també homenatjarà les preses i exiliades.

En el programa previst, destaca la presència dimarts, per segon any consecutiu, del president de la Generalitat, Quim Torra, que tancarà oficialment la celebració dels 50 anys de l’UCE, que se celebra ininterrompudament cada estiu des del 1969 al Liceu Renouvier de la vila del Conflent. La setmana entrant també visitaran Prada altres membres de l’executiu, com ara la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, dijous per entregar el premi Canigó al músic Jordi Savall –que també rebrà l’editor Vicent Olmos– i dissabte, en la clausura, el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló. També passaran per l’UCE, entre altres, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; els advocats dels exiliats Gonzalo Boye i Neus Torbisco-Casals, i els exconsellers Josep Huguet i Irene Rigau. A més, participaran en una taula rodona els representants polítics nord-catalans que han impulsat diverses iniciatives a l’Estat francès en suport del procés sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia