Política

Carrizosa suggereix a Sánchez el “remei polític” del 155 si Torra opta per la confrontació

El president de Cs al Parlament qualifica d’”amenaces” les declaracions del president del Govern i el recurs d’Aragonès contra l’executiu espanyol per les bestretes

El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha recordat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que “el remei polític” per garantir que es compleix la Constitució a Catalunya és l’aplicació de l’article 155, en cas que el president del Govern, Quim Torra, opti per la confrontació. En roda de premsa, s’ha referit a les declaracions en què Torra deia que no era president per gestionar una autonomia: “No sabria ni gestionar una comunitat de veïns”, ha carregat Carrizosa, que ha qualificat el posicionament del president del Govern d’amenaça. També ha considerat que és una amenaça el recurs que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, interposarà pel govern espanyol pels impagaments de les bestretes.

Carrizosa ha assegurat que el recurs que Aragonès vol imposar al govern espanyol suposa “l’enèsima amenaça” i que la fan per “maquillar les retallades” i pel “desgovern” a Catalunya. D’altra banda, ha criticat la “falta de gestió i la malversació que es produeix cada dia pagant amiguets del procés” i que atribueixin “la culpa sempre als altres”. Per tot plegat, ha demanat a Torra que dimiteixi i convoqui eleccions, ja que des de Cs sí que tenen “propostes per la Catalunya real” i no per la “república imaginària”.

Amb aquest escenari a Catalunya, Carrizosa ha criticat que el president de govern espanyole n funcions “miri inacceptablement cap a un altre lloc” i deixi “sense resposta” aquestes “amenaces”.

Finalment, ha criticat Sánchez pels pactes “amb el separatisme” a Navarra, les Balears o el País Valencià i ha assegurat que ha convertit el republicà Gabriel Rufián en “home d’estat”. “Té un pla i uns aliats que ja ha triat i li demanem que deixi de marejar la perdiu”, ha reblat Carrizosa, que li he demanat que “deixi de fer teatre i formi govern”.

De nou, ha negat que Ciutadans es pugui arribar a plantejar abstenir-se en la segona investidura de Sánchez i ha insistit que no canviaran “en absolut” la seva postura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona