Política

L’exprimer ministre britànic John Major porta Boris Johnson als tribunals per suspendre el parlament

El conservador s’oposa al tancament de Westminster, que dificulta als diputats aturar un Brexit sense acord s

S’uneix a la petició presentada als jutjats de Londres per l’activista Gina Miller

L’exprimer ministre britànic John Major s’ha sumat a l’acció legal per aturar la suspensió del parlament de Westminster promoguda per l’actual ‘premier’, Boris Johnson, i que dificulta als diputats frenar un Brexit sense acord. Major ha anunciat aquest divendres que s’uneix a la petició presentada als jutjats de Londres per l’activista contrària al Brexit, Gina Miller, per suspendre la paralització parlamentària. “Vaig prometre que si el primer ministre suspenia el parlament per impedir als diputats oposar-se als seus plans del Brexit, buscaria una revisió judicial de la seva acció”, ha defensat Major en un comunicat, explicant que se suma a la demanda ja iniciada per no “duplicar procediments”.

La decisió de Major, que va ser primer ministre entre el 1990 i el 1997, entre Thatcher i Tony Blair, suposa un nou cop contra Boris Johnson. Major, que en el seu dia ja es va enfrontar als més anti-UE del seu partit, està fermament en contra del Brexit i reclama un segon referèndum.

A banda del cas als tribunals de Londres, hi ha en paral·lel dos intents judicials més d’aturar la suspensió parlamentària, un a Irlanda del Nord i l’altra a Escòcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia