Política

Els regidors de Badalona acusats d’obrir l’Ajuntament el 12-O veuen “intenció política” en el judici

Asseguren que van complir amb el mandat judicial perquè cap funcionari va anar a treballar

El regidor de Badalona (Barcelonès), Oriol Lladó (ERC) i l’ex edil José Téllez (CUP), jutjats per obrir l’Ajuntament el 12-O del 2016, han assegurat després de la primera sessió del judici que estan “tranquils” però han denunciat la “intenció política” del PP que, han dit, existeix darrere d’aquesta causa.

“Estem tranquils i amb convenciment que vam actuar en el nostre dret a la representació política”, ha assenyalat Lladó als mitjans a les portes de la Ciutat de la Justícia, on estan sent jutjats, al costat de quatre exregidors més, per la magistrada d’allò penal 25 de Barcelona per haver obert el consistori el Dia de la Hispanitat malgrat que un jutge els ho va prohibir.

Tal com ha sostingut durant la sessió, Lladó ha assegurat que van dur a terme “un acte polític de reivindicació i protesta perquè s’afectava l’autonomia municipal” en prohibir la decisió de l’executiu local de permetre als funcionaris treballar el 12-O a canvi d’un altre festiu, tal com havien pactat amb els sindicats.

A més, els regidors han remarcat que sí que van complir amb el mandat judicial perquè van comunicar a tots els empleats de la corporació que no podrien treballar durant la jornada festiva.

Lladó ha criticat també que “el judici respongui a una intenció política “d’una formació que es diu PP” i ha recordat que, a més de l’acte de Badalona, també n’hi va haver d’altres “a tot el país aquell any, en anys anteriors i en posteriors”.

De la seva banda, Téllez, que va aixecar polèmica el 12-O per trencar davant els periodistes una còpia de l’acte del jutge que els impedia facilitar l’accés als ciutadans al consistori, ha assenyalat que tots els regidors havien pactat emetre un missatge d’“enuig”.

“El missatge que vam consensuar és que havíem d’expressar el nostre empipament amb una decisió que havia provocat el muntatge político-judicial del PP”, ha indicat, abans d’afegir que aquesta decisió va impossibilitar “defensar l’acord a què havíem arribat amb els sindicats”.

No obstant això i tal com ha reiterat avui al jutge, ha asseverat que el gest d’estripar la interlocutòria va ser “improvisat”.

A més de Lladó i Téllez, també estan sent jutjats per aquests mateixos fets Agnès Rotger (ERC), Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran (Guanyem), que enfronten una petició fiscal de 15 mesos d’inhabilitació especial per a càrrec públic electiu, autonòmic o local, i una multa de 4.200 euros, per un delicte de desobediència greu comès per autoritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona