Política

Vora mig miler d’escaladors il·luminaran Montserrat

L’acció, prevista per dimarts vinent, es podrà seguir des de 20 punts fora del massís

També fan marxes de torxes

Vora mig miler d’escaladors s’han inscrit per participar en la iniciativa Llum i llibertat, que il·luminarà les agulles del massís de Montserrat la vigília de la Diada per exigir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. Els inscrits començaran a pujar al migdia amb l’objectiu de ser dalt de la seva agulla a les set del vespre i fer nit allà. Els llums romandran encesos entre dos quarts de nou del vespre i dos quarts de vuit del matí de la Diada. Els impulsors –Artistes per la República, l’ANC, la Federació d’Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural– van demanar ahir a la ciutadania que ningú fora dels inscrits vagi a la muntanya per qüestions de seguretat i per evitar la massificació, ja que habilitaran una vintena de punts fora del parc natural per poder seguir l’acció, que comptarà, alhora, amb un grup de fotògrafs voluntaris que en prendran imatges. A més, s’aprofitarà per enregistrar-la per a l’elaboració d’un documental.

Fa prop de 20 anys ja es va dur a terme una acció similar, però aquesta vegada seran el doble de llums –fins a 131, tants com presidents de la Generalitat hi ha hagut– i l’objectiu és que es col·loquin de manera “harmònica” perquè es pugui veure des dels diversos vessants de la muntanya. La idea és “traspassar fronteres”, segons Marc Sellarès, d’Artistes per la República. Des de l’ANC, Pep Peraire recordava que la iniciativa vol ser un clam a la unitat estratègica i fer una exigència: que s’acabi la repressió. Abans de l’encesa dels 131 farells, a la zona esportiva del Bruc s’ha previst un acte polític amb representants de les entitats organitzadores, entre els quals hi haurà Roser Oduber, Pep Cruanyes, Marina Llansana i Jordi Merino. A hores d’ara no està confirmat que hi pugui assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, tal com aquest havia anunciat fa uns dies.

Per completar l’acció, a més, al Bages i el Moianès es faran divuit marxes de torxes entre el 10 i l’11 de setembre, quatre de les quals acabaran amb un acte polític a Lledoners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona