Política

Tot un mar d’estelades

Centenars de patrons i nedadors escalfen motors per a la Diada amb l’Onada per la Independència

Riba s’uneix a la crida a sortir per afermar el projecte

Més d’un centenar de patrons en embarcacions de tot tipus, des de velers de diverses mides fins a llanxes, caiacs, iots o fins i tot taules de surf de vela, a més de desenes de nedadors pel seu compte, van llançar-se ahir al matí al mar al llarg del litoral català per participar en l’Onada per la Independència, que organitzava el col·lectiu Esportistes per la República, amb la col·laboració d’altres entitats com ara l’ANC, Clam per la Llibertat, Free Romeva i la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, per escalfar motors amb vista a la Diada i “posar de nou rumb a la República”, segons exposaven els seus impulsors. “Abans del tsunami democràtic ve l’onada”, bromejaven, en al·lusió a la campanya que s’ha posat en marxa els últims dies. La vistosa iniciativa, que pretenia també recuperar l’estelada “com a element aglutinador de l’independentisme” i contribuir a la difusió del conflicte i a la denúncia de la repressió a dins i a fora del país, es va fer en mitja dotzena de trams de la costa: a la Catalunya del Nord; entre Colera i l’Escala; de Palamós a Begur; d’Arenys de Mar a Blanes; entre Torredembarra i Sitges, i des del Port Vell de Barcelona i Mataró fins al Pont del Petroli de Badalona.

Aquest últim va ser un dels punts on es van aplegar més espectadors a terra, ja que vora unes 200 persones van rebre amb més estelades i pancartes les desenes de nedadors i embarcacions que van fer cap a la punta de l’estructura –entre els quals un dels fills de Raül Romeva, amb altres companys de natació del seu pare, que van venir arrossegant pel mar la paraula Llibertat–, i amb aplaudiments i crits de “Llibertat!” i “Independència!”. La parella de l’exconseller, i eurodiputada d’ERC, Diana Riba, va agrair allà mateix la iniciativa i una “resiliència i una solidaritat que no s’acaben”. I denunciava que el fet que només s’hagin concedit sis hores de permís a Jordi Cuixart pel naixement del seu fill “infringeix” la Convenció dels Drets dels Infants. “És un dia molt especial perquè aquest és un lloc mític per als qui, com el Raül, estimen el mar i la natació”, reflexionava Riba, que prosseguia: “És un esport exigent que necessita tenacitat i compromís, i és així com hem d’afrontar els moments actuals”. “Les següents braçades s’han de fer amb aquesta fermesa”, indicava. L’eurodiputada reclamava “fer un esforç” per superar les dificultats i sortir per la Diada “a cridar que tot continua, i que el projecte republicà és més necessari que mai”. “No ens podem permetre fallar”, cloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia