Política

Els alcaldes de JxCat de l’Urgell plantaran els actes de la Diada a la comarca

Acusen a l’equip de govern d’ERC, la CUP i el PSC al consell comarcal de prendre les decisions de “forma unilateral”

L’11 de setembre està prevista una ofrena floral al monument a Companys al Tarrós i el 15 se celebra el Dia de la Comarca a Belianes

Els alcaldes i consellers comarcals de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Urgell plantaran els actes de la Diada que ha organitzat el Consell Comarcal els dies 11 i 15 de setembre. En un comunicat que han fet públic aquest dimarts JxCat acusa l’equip de govern de l’ens, format per ERC, la CUP i el PSC, d’actuar de “forma unilateral”, sense comptar amb l’opinió del seu grup, i canviant coses que consideren que caldria debatre entre tots.

Els actes previstos són una ofrena floral l’Onze de Setembre al Tarròs, al monument al president Companys, i el Dia de la Comarca que es fa el diumenge 15 a Belianes.

JxCat està disconforme amb “les formes” amb que s’han planificat els actes de la Diada i el dia de la comarca. En aquest sentit, lamenten que des de l’inici de la legislatura hagin sentit dir al nou equip de govern que aposten pel diàleg, la transparència i les noves maneres de fer, però asseguren que a la primera oportunitat de parlar les coses “entre tots” es troben amb decisions que es prenen de “forma unilateral”, sense comptar amb la seva opinió i canviant coses sense haver-les debatut entre tots.

La formació recorda que en el darrer consell d’alcaldes l’anterior president del Consell, Salvador Bonjoch, va proposar parlar del dia de la comarca i la celebració de la Diada i des de tots els grups, inclús JxCat, es va entendre que aquesta era una decisió que s’havia pres sempre amb consens d’alcaldes i consellers i que ara tocava que la nova corporació també ho fes.

Des de JxCat lamenten que a l’hora de la veritat l’equip de govern ha triat “el que es feia i com es feia” sense tenir en compte els compromisos locals de molts municipis.

Malgrat la situació que es produirà aquesta Diada, des de JxCat asseguren que mantenen el “compromís ferm d’entesa i unitat”. A més, recorden que són la força més votada a la comarca i que per això haurien de tenir dret en la presa de decisions a nivell comarcal.

JxCat té alcaldes i alcaldesses a l’Urgell als municipis d’Anglesola, Castellserà, Guimerà, la Fuliola, Maldà, Omells de Na Gaia, Preixana, Puigverd d’Agramunt i Vilagrassa.

Tot i que JxCat va ser la força més votada a nivell comarcal, ERC, la CUP i el PSC van fer un acord per investir l’alcalde de Sant Martí de Maldà, Gerard Balcells, com a nou president de l’ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia