Política

israel

Netanyahu promet l’annexió de la vall del Jordà ocupada

El primer ministre israelià en funcions, Benjamin Netanyahu, va prometre ahir l’annexió de la vall del Jordà, a la Cisjordània ocupada, si és reelegit en les eleccions de la setmana vinent. Netanyahu va assegurar que el pla de pau amb els palestins que preparen els Estats Units es presentarà dies després de les eleccions i va demanar a l’electorat israelià el seu suport per liderar unes negociacions en les qual mirarà d’annexionar-se assentaments jueus de la Cisjordània ocupada.

Netanyahu va fer aquestes declaracions en un discurs interpretat com a part de la seva campanya a set dies de la jornada electoral en el qual es va referir al denominat Acord del Segle, de l’administració nord-americana del president Donald Trump, “com una oportunitat històrica”. El cap del govern va fer referència a la seva experiència política i va demanar un “clar mandat”, sorgit de les urnes per aplicar la sobirania israeliana als assentaments jueus del territori palestí “amb la màxima cooperació dels Estats Units”.

“Per respecte al president Trump i per una gran fe en la nostra amistat, esperaré a l’aplicació de la sobirania fins a la presentació del pla polític del president”, va assenyalar, i va apel·lar al seu lideratge davant el seu rival electoral, Beni Gantz, de la coalició centrista Blau i Blanc. Netanyahu va remarcar que ha dut a terme importants “esforços diplomàtics” per poder anunciar que la zona de la vall del Jordà i el nord de la mar Morta sí que podrien ser immediatament annexionades com a part de les “fronteres orientals de l’estat d’Israel”.

El primer ministre palestí, Mohamed Shtayeh, va acusar Netanyahu de “destruir el procés de pau” i va advertir que el pas fet “li portarà més vots a curt termini”, però que “ell i Israel seran els perdedors a llarg termini”. Les colònies jueves en territori ocupat són una violació del dret internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona