Política

En directe

Acte institucional a la plaça Sant Jaume amb motiu de la Diada

La commemoració, encapçalada per Quim Torra i Roger Torrent, té com a eixos principals la reivindicació de la resistència col·lectiva i la llibertat dels presos polítics i exiliats

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han encapçalat aquest dimecres a la nit l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La commemoració d’aquest any ha servit com a homenatge als presos independentistes i exiliats i ha reivindicat episodis resistència col·lectiva com la vaga de la Canadenca.

L’espectacle Tornarem, creat i dirigit artísticament per Lluís Danés i amb la direcció musical de Xavi Lloses, ha fet referència al moment excepcional que viu Catalunya però també ha recordat les migracions i l’exili republicà, del qual es commemoren els vuitanta anys. Durant l’acte s’han remarcat els conceptes de retorn, llibertat, pau i justícia amb un escenari ple de maletes blanques.

A més de recordar les paraules de Joan Brossa i les vivències de Neus Català, a l’escenari s’han escoltat textos dels polítics independentistes a la presó i dels dirigents sobiranistes a l’exili, unes paraules a les quals la plaça ha respost amb crits de “Llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia