Política

Mas proposa que Unides Podem cedeixi al PSOE el nombre de diputats necessaris per a la investidura

L’expresident de la Generalitat defensa que la xifra de participants a la Diada “no és el principal”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha proposat que Unides Podem cedeixi als socialistes el número just de diputats necessaris per fer possible la investidura de Pedro Sánchez i que la resta s’hi abstinguin. Aquesta és la fórmula que, segons ha dit, serviria per desencallar la situació davant la posició “enrocada” de Sánchez. En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, Mas ha instat Iglesias a “convertir-se en un líder”. Pel que fa a la valoració de la Diada, l’expresident ha tret importància a la xifra de manifestants argumentant que no és el més principal. En canvi, ha posat l’accent en la persistència. “Quina ciutat europea durant 8 anys ha mobilitzat quantitats ingents de gent?”, ha preguntat.

Mas ha qualificat “d’escandalós i al·lucinant” que els dos partits d’esquerres espanyols no es posin d’acord després de passar-se la campanya demanant el vot per evitar el tripartit de la dreta. En aquest context, ha lamentat que la cultura del pacte està absent en la vida política espanyola.

Davant la situació “d’enrocament” de Sánchez, Mas creu que el desbloqueig passa per Iglesias. “Ha d’escollir entre ser un polític més o convertir-se en un líder i un estadista”, ha afegit tot defensant que cedir una part dels diputats no és donar un xec en blanc. Un cop facilitada la investidura, l’expresident ha apuntat que s’hauria de negociar llei a llei.

Preguntat per la manifestació de la Diada, en què van participar menys persones que les edicions anteriors, Mas ha tret importància a les xifres argumentant que no li sembla el més cridaner ni el principal. En aquest sentit, ha recordat que els ciutadans s’han manifestat durant vuit anys consecutius per la Diada i s’ha preguntat quina altra ciutat o territori europeu ha mobilitzat durant 8 anys “quantitats ingents” de gent.

D’altra banda, ha assenyalat que les 600.000 persones que ahir es van manifestar, segons dades de la Guàrdia Urbana, equivaldria a una manifestació de 4 milions de persones tenint en compte la població de l’estat espanyol.

Preguntat per si es tornarà a presentar a la presidència de la Generalitat, Mas ha insistit que a nivell personal no ho vol però que, a nivell polític, dependrà del “sentit de responsabilitat” tenint en compte les circumstàncies del moment. Tot i així, ha volgut deixar molt clar que el seu desig és que hi hagi una altra persona “amb menys tradició política” que pugui assumir el lideratge. No ha volgut concretar quina persona podria ser, però ha dit que té algun nom al cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona